Επικράτηση της ΝΔ και στις επτά Περιφέρειες

Επικράτηση της ΝΔ και στις επτά Περιφέρειες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και στις επτά Περιφέρειες προβλέπει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος, την οποία δημοσιοποίησε η Singular Logic.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Αττική: Γ. Πατούλης 66,2%

Δ. Ελλάδα: Ν. Φαρμάκης 56,4%

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρ. Μέτιος 51,1%

Πελοποννήσου: Π. Νίκας 52,7%

Στερεά Ελλάδα: Φ. Σπανός 51,4%

Ιονίων Νήσων: Ρ. Κράτσα 59,1%

Β. Αιγαίου: Κ. Μουτζούρης 55,1%

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic, οι έξι από τις 7 περιφέρειες έχουν κριθεί, εκτός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε από τις 13 Περιφέρειες όλης της χώρας έχει «κλειδώσει» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών η Νέα Δημοκρατία, όπου οι υποψήφιοί της εξελέγησαν με απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, της Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, της Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό, Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο και Δυτικής Μακεδονίας με τον Γιώργο Κασαπίδη.

Όλοι τους είχαν εκλεγεί περιφερειάρχες και το 2014, εκτός του κ. Κασαπίδη, ο οποίος νίκησε από τον πρώτο γύρο τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κρήτη, επανεξελέγη περιφερειάρχης ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είχε την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή