ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αφιέρωμα: Το BBQ της ζωής μας

Σουβλάκια κοτόπουλου Άπω Ανατολής, πανσέτα με χοντρό αλάτι και αρωματικά, μπιφτέκια γεμιστά με ροκφόρ και σύκο, αρνίσιες κοτολέτες αλλά και χωριάτικη σαλάτα με ροδάκινα και arepas (πίτες καλαμποκιού με τυρί) είναι μερικές από τις συνταγές που μαγείρεψε η ομάδα του Γαστρονόμου. Οι συνταγές ερασιτεχνικές αλλά με σίγουρη επιτυχία.


Τοπική κουζίνα: Αμοργός

Στα καφενεία του νησιού φάγαμε τις σπεσιαλιτέ του: πατατάτο και σεφουκλοπιτάκια. Ακόμα, φτιάξαμε φαβοκεφτέδες, χταπόδι ξιδάτο και γεμιστή σουπιά.


Αφράτο καρβελάκι

Το φτιάχνουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γάλα και... πολίτικο μεράκι.


Με κόκκινες και πράσινες πιπεριές

Η εποχή προστάζει μαγειρική με τις έντονες τόσο στο χρώμα όσο και στη γεύση πιπεριές. Με αυτές φτιάχνουμε πέστο, τσάτνεϊ, χούμους, ντιπ και πρωτότυπους μεζέδες.


Στην κουζίνα του μετρ

Ο Λευτέρης Λαζάρου ψήνει σαρδέλες με δύο τρόπους, παντρεμένες με λάδι και λεμόνι ή με μαντζουράνα.


Σαλάτα να την «φας με κουτάλι»

Η κλασική χωριάτικη μεταμορφώνεται σε δροσερή σούπα στα χέρια του Αστέριου Κουστούδη.


Παξιμάδια, η επιστροφή

Εύκολες και γρήγορες ιδέες για κάθε στιγμή της ημέρας, νόστιμοι συνδυασμοί με λαχανικά και δύο γλυκά με παξιμάδι.


Τα γεμιστά του Χριστόφορου Πέσκια

Ο σεφ φτιάχνει το πιο καλοκαιρινό φαγητό! Γεμιστές ντομάτες με κουκουνάρια, σταφίδες και πολλά μυρωδικά.

 


Τι έχουμε για πρωινό;

Αυγά σκράμπλ. Με ντοματίνια και πιπεριές, με τσένταρ και καπνιστό ζαμπόν, με αβοκάντο και μπέικον και με καπνιστό σολομό. Γεύμα για πρωταθλητές.


Σαλάτες με λαχανικά και φρούτα

Βερίκοκα, κεράσια και ροδάκινα συνδυάζονται αρμονικά με πρασινάδες, μαραθόριζα, φιστίκια Αιγίνης και σταφίδες σε αναπάντεχα νόστιμες και ολίγον ξινούτσικες σαλάτες.


Τα μυστικά του σεφ

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας δείχνει πως θα φτιάξουμε τορτίγιες στο σπίτι και ετοιμάζει σαλάτα κινόα και κρέμα φέτας για να τις γεμίσουμε.


Κάθε μέρα νοστιμιά

Το εβδομαδιαίο συνταγολόγιο του Γαστρονόμου έχει ως εξής: Δευτέρα ζυμαρικά, Τρίτη κοτόπουλο, Τετάρτη λαχανικά, Πέμπτη κρέας, Παρασκευή όσπρια και Σάββατο θαλασσινά και ψάρια.


Στο ζαχαροπλαστείο

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας θέτει τα πια γλυκά διλήμματα: Μωσαϊκό με σοκολάτα ή µε κακάο; Με πτι µπερ ή µε μπισκότα λεμονιού; Μακρόστενο ή στρογγυλό σαν τούρτα;

Στα περίπτερα με την Καθημερινή της Κυριακής, στις 09/06.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ