Βενιζέλος: Πράξη αυτοχειριασμού της παράταξης – Δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου

Βενιζέλος: Πράξη αυτοχειριασμού της παράταξης – Δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην πρόσφατη ρήξη του με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Εξηγώντας τα πρόσφατα περιστατικά που οδήγησαν στο διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε:

«Τα περιστατικά είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη για να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα ότι θα ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου πολλές εβδομάδες, είχαμε απλά τυπικές συναντήσεις στα κομματικά όργανα.

Μετά από μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυρία Γεννηματά μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της:

1ον:  Ότι έχει αισθητές διαφορές με την δική μου πολιτική

2ον:  Ότι έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα απλό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά να έχω ένα ευρύτερο ρόλο

Και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε τρίτο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας»

Ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε «τη μάχη στα ψηφοδέλτια με σταυρό» απάντησε:

«Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια για να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του. Εγώ έχω δηλώσει δημοσίως προ έξι μηνών ότι δεν θα είμαι υποψήφιος με σταυρό και η κ. Γεννηματά έχει ενημερωθεί νωρίτερα για την επιλογή μου. Δεν υπάρχει προηγούμενο πρώην πρόεδρος κόμματος να παριστάνει τον πολιτευτή»(…)  Αυτό είναι προσβολή. Με ενδιαφέρει εμένα να είμαι βουλευτής; Τιμώ  το κοινοβουλευτικό αξίωμα αλλά το κατέχω 27 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή, ως φωνή στους κόλπους του. Αν ήθελε ας το έκανε.  Ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα».

Ερμηνεύοντας την κίνηση Γεννηματά πρόσθεσε: «Η κ. Γεννηματά μου ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει για άλλο πρόσωπο αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μου είπε να μη σχετίζομαι με την παράταξη και μου είπε ότι έχουμε μεγάλες διαφορές.(…) Αν η κ. Γεννηματά μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω τη Δημοκρατική Παράταξη, θα το δεχόμουν. Μου είπε όμως ότι έχουμε διαφωνία στη στρατηγική. Ότι εγώ δεν εκπέμπω το μήνυμα που θέλει. Είμαι εμπόδιο γιατί συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας. Συμβολίζω το επίτευγμα του 2014, τον αγώνα υπέρ της αλήθειας, της Δημοκρατίας, της Ευρώπης, των Θεσμών. Συμβολίζω την ανάδειξη των λαθών του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων του».

Αναφερόμενος στον κ. Καμίνη είπε: «Ο κ. Καμίνης είναι συμπαθέστατος. Αλλά αν ήθελε να σηματοδοτήσει αυτά που σηματοδοτεί στην κορυφή του Επικρατείας, γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές»;

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση της κυρίας Γεννηματά ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό «δεν αφορά τον ίδιο αλλά τους επόμενους».

Επιτέθηκε επίσης στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ουσιαστικά έχρισε τη Νέα Δημοκρατία νικητή και της προσήψε ότι με την πολιτική της επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία.

«Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία (…)  Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς αν η πρόσφατη ρήξη θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος  σημείωσε ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες δεν τον αφορούν.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πολλές φορές ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμούσαν την παρουσία  του, ζήτησε «λίγο περισσότερο σεβασμό και όχι τόση αμνησία».

Να μην υπογράψει τα διατάγματα για τη Δικαιοσύνη ο Πρόεδρος

Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να τοποθετηθεί τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο επόμενος Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήσυχο να μην υπογράψει τα διατάγματα για τη Δικαιοσύνη».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία σημείωσε:

«Δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου». Τόνισε πάντως ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «τον σέβεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή