Μπάσκετ: Το… διπλό ντέρμπι της ΑΕΚ

Μπάσκετ: Το… διπλό ντέρμπι της ΑΕΚ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Xωρίς… ανάσα από τον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ, πριν από 48 ώρες στο Ολυμπιακό Στάδιο και με τις αντοχές των παικτών να δοκιμάζονται στη διάρκειά τους, ο Προμηθέας και η ΑΕΚ θα παίξουν σήμερα (21.00) στην Πάτρα για τέταρτη φορά που μπορεί να είναι και η τελευταία, αν οι φιλοξενούμενοι νικήσουν τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ προηγείται με 2-1 νίκες και χρειάζεται μία ακόμα για να προκριθεί στους τελικούς, στους οποίους αναμένει, ήδη, ο Παναθηναϊκός για να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο του πρωταθλητή. Ο Προμηθέας έδειξε στον δεύτερο ημιτελικό και στον οποίο νίκησε, ότι στην έδρα του έχει μάθει να νικά στα παιχνίδια που είναι χωρίς αύριο γι’ αυτόν.

Τα επεισόδια που έγιναν, το προηγούμενο Σάββατο, στο γήπεδο «Δ. Τόφαλος» από τους οπαδούς της ΑΕΚ και τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής, προκάλεσαν την ανακοίνωση της ΑΕΚ για τη μη μαζική μετακίνηση των φιλάθλων της και τη λήψη αυξημένων αστυνομικών μέτρων για τον σημερινό αγώνα, με ελέγχους κατά μήκος της εθνικής οδού Αθήνας-Πάτρας. Η Ενωση κατέθεσε έφεση στο ΑΣΕΑΔ για να απαλλαγεί από την ποινή αποκλεισμού της έδρας της και περιμένει την απόφαση, μέχρι αύριο το βράδυ. Αν η ΑΕΚ ηττηθεί σήμερα, θα παίξει με τον Προμηθέα και πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Πιθανότατα θα εκτίσει την ποινή της μεθαύριο, όπως προγραμματίζει ο ΕΣΑΚΕ, τη διεξαγωγή της τελικής αναμέτρησης με την πατρινή ομάδα για την πρόκριση, γιατί και αν ακόμα είναι απαλλακτική, θα πρέπει να έχει εκδοθεί 48 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

• H διοίκηση του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε για πρώτη φορά από την ίδρυση του συνεταιρισμού, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός που έχει υποβιβαστεί, πρωτοδίκως, αλλά προσκλήθηκε, γιατί δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος (η δεύτερη προσφυγή του Ολυμπιακού εκδικάζεται στο ΑΣΕΑΔ στις 13 Ιουνίου). Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Μάνος Παπαδόπουλος υποστήριξε στους εκπροσώπους των άλλων ομάδων ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα του «ερυθρόλευκου» υποβιβασμού (αλλαγή της αναδιάρθρωσης με νομοθετική ρύθμιση από την πολιτεία), οι «πράσινοι» δεν θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα.

• Tα εισιτήρια των δύο πρώτων γύρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας και στο οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική Ανδρών τέθηκαν στη διάθεση των φιλάθλων, ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA. Στην πρώτη φάση των ομίλων, το φθηνότερο εισιτήριο, ανά ημέρα διεξαγωγής αγώνων και σε μια πόλη κοστίζει 23 ευρώ και το ακριβότερο 164 ευρώ, ενώ είναι χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή