Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Σκεφθείτε να μη με έβριζε ο Πολάκης, θα αυτοκτονούσα!»

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Σκεφθείτε να μη με έβριζε ο Πολάκης, θα αυτοκτονούσα!»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αποφάσισε ο Παύλος Πολάκης να απαντήσει σε όσα είχε αναφέρει στη συνέντευξή της στην «Κ» της Κυριακής η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ περί αλαζονείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναξιοπιστίας της πολιτικής στην Ελλάδα. «Η κυρία πρύτανης έχει δηλώσει υποταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Νοέμβριο του ’15», έγραψε μεταξύ άλλων. Το πρωί της Τρίτης αναζήτησα τη διαπρεπή βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό για ένα σχόλιο ως προς την επίθεση που δέχθηκε και η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. “Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα”, μου είπε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλεφωνήματα έχω δεχθεί από Ελληνες και Γάλλους, από γνωστούς και αγνώστους», δήλωσε στην «Κ» η κ. Αρβελέρ από το Παρίσι. «Εμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μία φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μία δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφθείτε να μη με έβριζε, θα αυτοκτονούσα! (Γελάει). Ενα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο. Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλόντζα…»

Η κ. Αρβελέρ δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα. Απάντησε αρνητικά στην ερώτησή μου αν έχει θυμώσει με τα σχόλια του κ. Πολάκη. Ενδιαφέρθηκε, όμως, για ένα άλλο φλέγον θέμα των ημερών. «Θα υπογράψει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι πληροφορίες έχετε;», με ρώτησε. «Αν υπογράψει, κάηκε για πάντα. Θα είναι τεράστιο λάθος. Αλλά εδώ υπέγραψε για το δημοψήφισμα…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή