Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στη λεωφόρο Συγγρού

Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στη λεωφόρο Συγγρού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε και σήμερα τους οδηγούς που κινούνταν στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, προς το κέντρο της Αθήνας. Πλησιάζοντας στη συμβολή με την οδό Καλλιρρόης έπεσαν πάνω σε μεγάλο μποτιλιάρισμα, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε υπαίθρια… έκθεση αυτοκινήτων σε μήκος χιλιομέτρων. Και οι τέσσερις λωρίδες της λεωφόρου Συγγρού έχουν γεμίσει με οχήματα, που από ένα σημείο και μετά έχουν ακινητοποιηθεί ή κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στους εγκλωβισμένους οδηγούς, οι οποίοι τέτοια ώρα πηγαίνουν στη δουλειά τους ή σε άλλες υποχρεώσεις.

Η αιτία ήταν η έναρξη έργων στο οδόστρωμα στις δύο δεξιές λωρίδες της Λ. Συγγρού. Με ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα, «η Περιφέρεια Αττικής ζητάει την κατανόηση των εποχούμενων πολιτών για την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις δύο δεξιές λωρίδες της Λ. Συγγρού, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καλλιρρόης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμβρ. Φραντζή, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα λόγω εργασιών αποκατάστασης βλαβών στο οδόστρωμα». Από την ανακοίνωση μαθαίνουμε πως οι εργασίες θα κρατήσουν «για περίπου ένα δεκαπενθήμερο»! Η Περιφέρεια παρακαλεί τους οδηγούς «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν τις ειδικές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν».

Το βασικό ερώτημα που εγείρεται είναι εάν μπορούσαν οι εργασίες (οι οποίες δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα) σε έναν τόσο κομβικό άξονα της πόλης να γίνουν αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, όταν μεγάλο μέρος των Αθηναίων θα είχε εγκαταλείψει την πόλη.

Από κει και πέρα, εμφανίζεται έλλειμμα ενημέρωσης των οδηγών, έτσι ώστε να προσαρμόσουν τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον χθες, δεν υπήρξαν παρεμβάσεις της Τροχαίας για να οδηγήσει μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου στις όποιες διεξόδους. Ας ελπίσουμε πως τις επόμενες ημέρες δεν θα αφεθούν τα πάντα στην τύχη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή