Κρίσιμη «στροφή» με Ιταλία και Αρμενία για την Εθνική

Κρίσιμη «στροφή» με Ιταλία και Αρμενία για την Εθνική

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει πλέον η εθνική μας ομάδα για την πλέον καθοριστική αναμέτρηση, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020. Το Σάββατο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται το φαβορί του ομίλου, Ιταλία και στην περίπτωση που καταφέρει να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας θέτει τις βάσεις για τη διεκδίκηση τουλάχιστον της 2ης θέσης του ομίλου.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης θέλησε να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από την ήττα στο φιλικό με την Τουρκία την περασμένη Πέμπτη, τόσο στις δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι, όσο και με αυτά που τόνισε στους δημοσιογράφους στην προπόνηση της Δευτέρας στον Αγιο Κοσμά, καθώς και στις δύο περιπτώσεις μόνο καλά λόγια είχε να πει για την εικόνα της ομάδας. Η αλήθεια βέβαια είναι κάπου στη μέση. Οντως οι πολλές απουσίες έπαιξαν και αυτές τον ρόλο τους. Επίσης, όντως η επιλογή να ταξιδέψει η αποστολή από την Ολλανδία στην Τουρκία ήταν ατυχής. Ομως ακόμα και έτσι, η Εθνική ήταν κατώτερη των προσδοκιών και αν δεν βρισκόταν σε καλή μέρα ο Πασχαλάκης το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το τιμητικό 2-1.

Πλέον, ο Αναστασιάδης έχει στις προπονήσεις τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Δώνη και Ζέκα, οι οποίοι δεν ήταν στο τεστ με τους Τούρκους στην Αττάλεια. Συνεχίζει, πάντως, να μην έχει τον Τοροσίδη αν και προχθές κάλυψε τον διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Μακεδόνας προπονητής, που στο παρελθόν πολλές φορές μόνο διπλωματικά δεν είχε φερθεί, τώρα δεν έκανε καν νύξη για το θέμα του πειθαρχικού παραπτώματος, ενώ αντίθετα υπογράμμισε ότι η πόρτα της Εθνικής θα είναι πάντα ανοιχτή για τον «Τόρο».

Από κει και πέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρέπει αυτές τις μέρες να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα της Εθνικής και κυρίως να βρει τον τρόπο να μπουν οι παίκτες σε αγωνιστικό ρυθμό, καθώς οι περισσότεροι έχουν να παίξουν από τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Βεβαίως, σύμμαχος της Εθνικής και των παικτών είναι το κίνητρο. Αλλο είναι το φιλικό, άλλο ένα επίσημο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο, με έπαθλο την πρόκριση στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Επειτα από τέσσερις συμμετοχές σε Euro και τρεις σε Μουντιάλ, η Εθνική ψάχνει την έξοδό της από τα τελευταία πέντε πέτρινα χρόνια.

Σίγουρα ο όμιλος δεν είναι εύκολος, δεν είναι όμως και απαγορευτικός για να την κάνει να ελπίζει. Αν μάλιστα στα ματς με την Ιταλία το Σάββατο (8/6) και την Αρμενία (11/6) στο ΟΑΚΑ, πάρει τουλάχιστον τέσσερις από τους έξι βαθμούς, τότε μπορεί να βλέπει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Από την άλλη, ο Μαντσίνι δείχνει αποφασισμένος να παρατάξει φουλ επιθετικό σχήμα απέναντι στην Εθνική. Επιλογή που δείχνει και τη νέα λογική στην Ιταλία, που ξεκίνησε την προκριματική φάση με δύο εύκολες νίκες απέναντι σε Φινλανδία (2-0) και Λιχτενστάιν (6-0).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή