Εικαστικά στον κόσμο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υφαίνοντας» πολιτικές ταυτότητες

Mε τα ιδιαίτερα «παπλώματά» της, που αφηγούνται ιστορίες φυλετικού ρατσισμού και κοινωνικού ακτιβισμού και διατυπώνουν ερωτήματα για την αφροαμερικανική ταυτότητα, η 88χρονη εικαστικός Φέιθ Ρίνγκολντ παρουσιάζει το έργο της για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πίνακες, πολιτικά πόστερ και ζωγραφικά έργα σε ύφασμα από την εποχή του κινήματος Black Power και την 50χρονη πορεία της παρουσιάζουν οι Serpentine Galleries στο Λονδίνο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.  

Νούφαρα κρυμμένα 60 χρόνια

Συντηρητές στο ολλανδικό μουσείο Gemeentemuseum της Χάγης ανακάλυψαν ένα καινούργιο έργο του Κλοντ Μονέ κάτω από έναν πίνακα του μεγάλου ιμπρεσιονιστή. Οι συντηρητές του μουσείου κατέβασαν τον πίνακα για πρώτη φορά από τότε που αγοράστηκε το 1961 και ανακάλυψαν σε σημεία του θραύσματα γυαλιού. Σκανάροντας τον καμβά με ακτίνες Χ, είδαν κρυμμένα μερικά από τα αγαπημένα νούφαρα του ζωγράφου. Οι συντηρητές εκτιμούν ότι τα θραύσματα προέρχονται από βομβαρδισμούς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην περιοχή Giverny της Νορμανδίας, όπου έζησε ο καλλιτέχνης.

Βιβλιοπωλείο από τον ουρανό

Ενα διαφορετικό βιβλιοπωλείο σχεδιάζει το αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο MUDA Architects στην όχθη μιας λίμνης της κινεζικής επαρχίας Xinglong. Το βιβλιοπωλείο μοιάζει με «βιβλίο που πέφτει από τον ουρανό» σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες και το ύψος της εντυπωσιακής στέγης του βιβλιοπωλείου κυμαίνεται από τα 3 μέτρα στο χαμηλότερο σημείο και φτάνει έως τα 16 μέτρα στο υψηλότερο, συμβολίζοντας την πνευματική ανύψωση που προσφέρουν τα βιβλία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή