Περιφέρεια Αττικής: Απαραίτητες για την οδική ασφάλεια οι εργασίες ανακατασκευής της Λ. Συγγρού

Περιφέρεια Αττικής: Απαραίτητες για την οδική ασφάλεια οι εργασίες ανακατασκευής της Λ. Συγγρού

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα υπό εξέλιξη έργα ανακατασκευής μέρους της Λεωφόρου Συγγρού (από το ύψος Καλλιρρόης έως το ύψος Φραντζή), αφορούν στην οδική ασφάλεια των εποχούμενων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας ότι έλαβαν χώρα σοβαρές καθιζήσεις που επέβαλαν άμεση επέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την Τροχαία, σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«1. Οι φθορές και οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, παρά τις συντηρήσεις, καθιστούσαν το πρόβλημα επιτακτικό, επιβάλλοντας όχι μια συνήθη συντήρηση μέρους της Λεωφόρου Συγγρού αλλά τη σε βάθος ανακατασκευή της οδού, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα των φθορών του οδοστρώματος.

2. Η παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, απαιτήθηκε κατά τον παρόντα χρόνο, για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας, καθώς οι καθιζήσεις και η αποσάθρωση του οδοστρώματος εξελίσσονταν με ταχύ ρυθμό, δημιουργώντας επικίνδυνα σημεία διέλευσης για τα διερχόμενα οχήματα.

3. Τα έργα εκτελούνται στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είναι εφικτό – κατά τη διάρκεια της ημέρας και τμήμα της νύχτας (περίπου επί 18 ώρες) – ενώ λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων δεν είναι εφικτή η 24ωρη εργασία. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συντονισμό με την Τροχαία (για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) και με άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Για τον ίδιο σκοπό τα συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται σε διπλές βάρδιες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή