Ολυμπιακός: «Ναυάγιο» με Αδριατική Λίγκα

Ολυμπιακός: «Ναυάγιο» με Αδριατική Λίγκα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγώνες της Ευρωλίγκας θα είναι, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, οι μοναδικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς η ένταξη των «ερυθρολεύκων» στην Αδριατική Λίγκα δεν θα προχωρήσει, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών στο καλεντάρι της διοργάνωσης, οι ομάδες της οποίας έδειξαν ότι δεν είχαν αντιμετωπίσει θετικά την πρόθεση του Ολυμπιακού να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα. Η επίσημη αιτιολογία άρνησης από τη διοίκηση της διοργάνωσης είναι τα στενά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση όλων των αγωνιστικών και των πλέι οφ, τον Μάιο του 2020.

Αν ο Ολυμπιακός αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα, θα πρέπει να γίνει επέκταση στις 14 ομάδες και κατά συνέπεια αύξηση των αγωνιστικών. Το 2020, όμως, θα είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και η FIBA έχει ζητήσει από όλες τις λίγκες, και κυρίως από αυτές της Ευρώπης, να ολοκληρώσουν την αγωνιστική χρονιά τους μέχρι τις 12 Ιουνίου, ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος προετοιμασίας των εθνικών ομάδων που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο. Ιδιαίτερα, οι ομάδες της Σερβίας, που συμμετέχουν στα πλέι οφ του δικού τους πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση της Αδριατικής Λίγκας, έχουν ειδοποιήσει με σχετική εγκύκλιο ότι δεν μπορούν να καθυστερήσουν περισσότερο αν η ΑΒΑ διευρύνει τις αγωνιστικές. Παράλληλα, η επόμενη Ευρωλίγκα θα έχει αύξηση αγωνιστικών σε 34 από 30 και πέντε εβδομάδες διπλών αγώνων.

Συνεπώς, το σχέδιο του Ολυμπιακού δεν είχε τελικώς καμία τύχη για το αίτημα συμμετοχής του, για την αποδοχή του και τις αντικειμενικές, ανυπέρβλητες δυσκολίες που υπήρχαν από τη διοργάνωση, ανεξαρτήτως των όσων θετικών προβλέψεων είχαν διαρρεύσει από τις συναντήσεις των «ερυθρολεύκων» με τη διοίκηση της ΑΒΑ περί αύξησης της εμπορικότητας του πρωταθλήματος, εάν και εφόσον οι Πειραιώτες γίνονταν αποδεκτοί.

H διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει τις επαφές με μεταγραφικούς στόχους (Κόνιαρης, Κακλαμανάκης, Εβανς) και παράλληλα θα συναντηθεί με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, στους οποίους θα γίνει πρόταση για επέκταση συνεργασίας, με συμψηφισμό των οφειλών της φετινής περιόδου και μετακύλισης αποπληρωμής στην επόμενη.

• Τέσσερις ομάδες (Ζαλγκίρις, Εφές, Μακάμπι, Μάλαγα) έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Λιθουανού Κουζμίνσκας, σύμφωνα με δημοσίευμα της χώρας του, ενώ η Μακάμπι στοχεύει στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αξελ Τουπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή