Ακυρώνεται το Grand Prix Μαρία Κάλλας

Ακυρώνεται το Grand Prix Μαρία Κάλλας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαλασμένο τηλέφωνο» και πινγκ πονγκ ευθυνών προκύπτει από την αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum,  οι υπεύθυνοι του οποίου ανακοίνωσαν τη ματαίωση του 41ου διεθνούς διαγωνισμού Grand Prix Μαρία Κάλλας – Πιάνο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Athenaeum, Αννα Κουκουράκη, αν και απεστάλη στο ΥΠΠΟΑ «ογκωδέστατος φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δεν ξεκλείδωσε η εγκεκριμένη από το υπουργείο Οικονομικών επιχορήγηση των 250.000 ευρώ».

Αμεση ήταν η απάντηση του ΥΠΠΟΑ και σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση: «Η Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, καθ’ ύλην αρμόδια για το ζήτημα, ζήτησε εγκαίρως από τους διοργανωτές πλήρη φάκελο που να περιλαμβάνει εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο, ανατροφοδότηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού σχετικά με την πορεία των βραβευθέντων, στοιχεία για το αν ο διαγωνισμός έχει βοηθήσει στην καριέρα των συμμετεχόντων (…).

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση και την απόφαση του ΥΠΠΟΑ να χρηματοδοτήσει μέσω ΠΔΕ τον διαγωνισμό στο παρόν και στο μέλλον. Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού προς το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο, που κοινοποιήθηκε στο γραφείο υπουργού στις 30/5/2019, το Κέντρο Athenaeum προσκόμισε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, άρα ο φάκελος δεν ήταν πλήρης και ως εκ τούτου η διεύθυνση δεν δύναται να εισηγηθεί υπέρ της χρηματοδότησης».

Από την πλευρά τους, πάντως, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Athenaeum απαντούν με έμφαση ότι «το κέντρο δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι ο ογκώδης φάκελος που κατέθεσε θεωρήθηκε μη πλήρης, και δεν έχει, μέχρι σήμερα 5/6/2019, λάβει καμία γραπτή απάντηση σχετικά με τη χρηματοδότηση του διαγωνισμού, όπως αναφέρεται ότι κοινοποιήθηκε στο γραφείο της υπουργού στις 30/5/2019». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή