Ηρώδειο με «Game of Thrones»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φαν του «Game of Thrones» θα θυμούνται τον Πόντρικ να ξεκινά μια κέλτικη μελωδική μπαλάντα στο δεύτερο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν. Είναι το τραγούδι «Jenny of Oldstones» που στην πραγματικότητα ερμήνευσε για την τηλεοπτική σειρά το γνωστό βρετανικό συγκρότημα «Florence + the Machine» και μάλλον θα το ακούσουμε ζωντανά από την 32χρονη Φλόρενς Ουέλς στο Ηρώδειο στις 19 Σεπτεμβρίου. Η Ουέλς του «Lungs» και του «Hunger» και το συγκρότημα της πήραν το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα εμφανιστούν στην πρωτεύουσα 10 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Τα 25 χρόνια τους γιορτάζουν φέτος οι «Archive», οι οποίοι θα κάνουν στάση στην Αθήνα (13/9) στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Στο Ηρώδειο επιστρέφει ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι (11/9) με την ορχήστρα και τη χορωδία της ΕΡΤ και μαέστρο τον Mαρσέλο Ρότα. Κάτω από την Ακρόπολη θα βρεθεί επίσης ο συμπατριώτης του «Smooth Operator» Μάριο Μπιόντι (28/9) με τη χαρακτηριστική βαθιά και αισθαντική φωνή του. Η ηθοποιός και μούσα του Γάλλου Σερζ Γκενσμπούρ, Τζέιν Μπίρκιν, θα ερμηνεύσει (21/9) έργα του συνθέτη σε συνεργασία με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη συναυλία «Gainsbourg Symphonie». Ο βιρτουόζος του βιολιού Νάιτζελ Κένεντι θα παρουσιάσει τις «Τέσσερις Εποχές» του Βιβάλντι.

Ηρώδειο με «Game of Thrones»-1

Ο Αντρέα Μποτσέλι (αριστερά), τα μπαλέτα Μπεζάρ (επάνω), ο Νάιτζελ Κένεντι και ο Βασίλης Σκουλάς (κάτω) είναι ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του φθινοπώρου. 

Το δικό του αντίο θα πει το θρυλικό συγκρότημα του ’60 «The Animals» και ο Ερικ Μπάρτον με την περιοδεία τους «Farewell Europe» που θα κάνει στάση στο Ηρώδειο (27/9).

Στις κορυφαίες εκδηλώσεις του φθινοπώρου συμπεριλαμβάνονται και η παράσταση του Βρετανού κωμικού των Μόντι Πάιθον, Τζον Κλιζ (20/9) και το αφιέρωμα στο έργο «Διόνυσος» του Χατζιδάκι και «7 Ελληνικοί χοροί» του Θεοδωράκη από τα μπαλέτα Μπεζάρ της Σουηδίας (16/9).

Μεταξύ των Ελλήνων ερμηνευτών που θα ανέβουν στη σκηνή του Ηρωδείου ξεχωρίζει ο Βασίλης Σκουλάς (29/9) στη συναυλία «Με το δοξάρι της ψυχής» που είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια παρουσίας του σπουδαίου Κρητικού μουσικού. Η Μαρία Φαραντούρη θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο με τον Χρήστο Θηβαίο και την Αγγελική Τουμπανάκη (31/8) για δεύτερη φορά το φετινό καλοκαίρι. Η πρώτη της συναυλία είναι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με τραγούδια από τον κινηματογράφο με την ορχήστρα της ΕΡΤ τον Ιούλιο. Συναυλίες θα δώσουν, επίσης, οι Γιώργος Νταλάρας, Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Στις θεατρικές παραγωγές του φθινοπώρου που θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο περιλαμβάνονται οι φετινές παραστάσεις της Επιδαύρου, «Προμηθέας», «Οιδίπους Τύραννος» (σκην. Κ. Μαρκουλάκης), «Ικέτιδες», «Νεφέλες» αλλά και οι παραστάσεις «Δάφνις και Χλόη» και οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μορφή οπερέτας από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Συνολικά διατυπώθηκαν 43 αιτήματα εκδηλώσεων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αλλά τελικά δεν πήραν την πολυπόθητη έγκριση παραστάσεις και συναυλίες, όπως του Γάλλου συνθέτη Γιαν Τιρσέν ή του Γιώργου Κατσαρού, κυρίως για λόγους ανελαστικότητας των ημερομηνιών διεξαγωγής των εκδηλώσεων που δήλωσαν οι συντελεστές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή