80 χρoνια πριν… 6-6-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑ: Αμφότεραι αι χώραι βλέπουν εις την ειλικρινή φιλίαν και την στενήν συνεργασίαν μεταξύ Γιουγκοσλαυίας, Γερμανίας και Ιταλίας, θετικόν στοιχείον διά την επίτευξιν υφέσεως εν Ευρώπη και διά πολιτικήν αποβλέπουσαν εις πραγματικώς δημιουργικόν έργον. Αι δύο κυβερνήσεις είναι σταθερώς αποφασισμέναι να συσφίξουν τας σχέσεις των εις τα πολιτικά, οικονομικά και μορφωτικά ζητήματα, βασιζομένας επί της σταθεράς και σαφούς ταύτης βάσεως [φωτ. επίσκεψη του αντιβασιλέα Παύλου στο Βερολίνο].

ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΡΟΥΖΒΕΛΤ: Ο εν ισχύι νόμος παρέχει εις τον Πρόεδρον το δικαίωμα να καθορίση αν υφίσταται εμπόλεμος κατάστασις και να προκαλέση την εφαρμογήν του νόμου περί ουδετερότητος. Ο νέος νόμος εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρον να καθορίζη ότι υφίσταται εμπόλεμος κατάστασις όταν η ειρήνη των Ηνωμένων Πολιτειών ή η ζωή Αμερικανών πολιτών θεωρηθή εν κινδύνω.

EΓΚΑΙΝΙΑ: Νέα Υόρκη – Σήμερον την 3ην απογευματινήν παρισταμένων τριάντα χιλιάδων θεατών και του πληρώματος του υπερωκεανείου «Νέα Ελλάς» εγένετο μετά εξαιρετικής λαμπρότητος εις την πλατείαν Ειρήνης έμπροσθεν του Ελληνικού Περιπτέρου επίσημος εορτή των εγκαινίων μεταδοθείσα ολόκληρος ραδιοφωνικώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή