Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η κόρη μου αξιοποίησε τον νόμο και γνωριμίες

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η κόρη μου αξιοποίησε τον νόμο και γνωριμίες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοποίηση του νόμου αλλά και των… γνωριμιών επικαλέστηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου για να απαντήσει για την μετάταξη της κόρης της από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Βουλή, μετά το σάλο που έχει προκληθεί αναφορικά με τις προσλήψεις ή τις μετατάξεις σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, προσώπων που φέρονται να έχουν πολιτικές ή και συγγενικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετάταξη σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος από έναν τομέα του δημοσίου να μπορεί να πηγαίνει σε έναν άλλον γιατί έχει κάποια ειδικά προσόντα. Η Βουλή αποφάσισε και ψήφισε – με απόφαση του κ. Τραγάκη – ότι είναι δίκαιο και νόμιμο αυτοί οι άνθρωποι που είναι πια απόλυτα ενταγμένοι στη λειτουργία της Βουλής να μπορούν να είναι υπάλληλοι της Βουλής» υπογράμμισε αρχικά η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Συγκεκριμένα για την κόρη της ανέφερε ότι «από το 2004 υπηρετούσε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπου είχε μπει μέσω ΑΣΕΠ, και εν συνεχεία της έγινε πρόταση να γίνει διευθύντρια σε κάποιο υποκατάστημα αλλά δεν ήθελε».

«Από κει και έπειτα περιθωριοποιήθηκε και δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα που είχε με βάση τον βαθμό της. Οπότε άρχισε να αναζητά τρόπους να αξιοποιήσει τις γλώσσες και πήρε την ευκαιρία και έκανε την αίτηση της απόσπασης και στη συνέχεια της μετάταξης. Τώρα υπηρετεί στο τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων» τόνισε.

Βέβαια παραδέχθηκε ότι «αν δεν είχε την πληροφόρηση των νόμων, μπορεί να μην είχε κάνει την αίτηση» και στη συνέχεια επεσήμανε ότι «ο νόμος έλεγε ότι μετάταξη μπορούν να κάνουν όσοι είναι αποσπασμένοι. Και όσοι ήταν έκαναν την αίτηση όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων».

Στην ερώτηση αν υπάρχει ηθικό ζήτημα απάντησε:

«Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ. Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η βουλή βγήκε και φώναζε ‘έλα εδώ’. Δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή, διότι ήδη πληρωνόταν από το δημόσιο και άρα δεν υπάρχει θέμα αυτού που λέγεται συνήθως ότι επιβαρύνετε παραμονές των εκλογών το δημόσιο με προσλήψεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή