«Αμέσως μετά τη G20», η απόφαση Τραμπ για τους πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

«Αμέσως μετά τη G20», η απόφαση Τραμπ για τους πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμέσως μετά τη G20, που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία αργότερα μέσα στον Ιούνιο, και τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογο του, θα λάβει την απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων δασμών σε κινεζικά αγαθά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, ο Τραμπ απείλησε να πλήξει την Κίνα με δασμούς αξίας «τουλάχιστον» 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Κίνα όσο και το Μεξικό θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία στις εμπορικές διαμάχες τους με τις ΗΠΑ.

«Θα λάβω αυτήν την απόφαση τις επόμενες λίγες εβδομάδες, πιθανόν αμέσως μετά τη G20» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν από τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη Νορμανδία, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο από τη D-Day.

«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα λάβω αυτήν την απόφαση μετά τη G20. Θα συναντηθώ με τον πρόεδρο Σι και θα δούμε τί θα συμβεί», τόνισε Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή