Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε σήμερα τις πύλες του το ισλαμικό τέμενος παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. H επίσημη τελετή εγκαινίασης που διεξάγεται από τις 12:00 το μεσημέρι, έχει ως στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου.

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-1

Στην εκδήλωση παρέστησαν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, δίνοντας προεκλογικό χαρακτήρα στο γεγονός. Εκπρόσωποι των μουσουλμάνων της Αθήνας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ είχαν κληθεί ο τέως δήμαρχος της Αθήνας κ. Γεώργιος Καμίνης, ο νεοεκλεγείς κ. Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι κομμάτων.

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-2

Από τις πρώτες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους του τεμένους, ενώ απομένουν ελάχιστα για τους εσωτερικούς χώρους.

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-3

Στον εξωτερικό χώρο έχει μπει σιντριβάνι και έχουν φυτευθεί πεύκα, ενώ στον εσωτερικό ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι τελευταίες εργασίες (με τοποθέτηση γυψοσανίδων κ.λπ.). Επίσης, κατασκευάστηκε το μιχράμπ, η ιερή κόχη που δείχνει την κατεύθυνση της Μέκκας. Για τη διευθέτηση των εσωτερικών χώρων του τεμένους υπάρχει συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων.

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-4
Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-5

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να τελεστούν εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του τεμένους, αφού ο Οργανισμός του δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου και είναι πολύ νωρίς να στελεχωθεί μια καινούργια υπηρεσία, ιδίως με τους ρυθμούς που λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, εκκρεμεί η υπουργική απόφαση για διορισμό ιμάμη.

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-6

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή