80 χρoνια πριν… 7-6-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΕΓΕΩΝΑ «ΚΟΝΔΟΡ»: [Ομιλεί ο Χίτλερ] «Τοιουτοτρόπως ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός ήρχισε να λαμβάνη ενεργόν μέρος εις τον αγώνα διά την ανόρθωσιν της εθνικής Ισπανίας. […]. Ενέκρινα την συμμετοχή αυτήν του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού εις τον αγώνα εκείνον από βαθείαν συμπάθειαν διά την χώραν αυτήν, η οποία κατά τον ευρωπαϊκόν πόλεμον περέμεινεν ουδετέρα και φίλη παρ’ όλας τας αποπείρας εκβιασμού, τας γενομένας υπό των Αγγλων. Τοιουτοτρόπως εξέφρασα την ευγνωμοσύνην του γερμανικού έθνους προς την Ισπανίαν».

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ: Η αγγλική κυβέρνησις προτείνει την ανάληψιν υποχρεώσεως εκ μέρους της όπως παράσχη την συνδρομήν της εις την Ρωσσίαν και προς όλους τους γείτονάς της, χωρίς να τους κατονομάζη, θέλουσα ούτω να ικανοποιήση τας σοβιετικάς αξιώσεις περί παροχής εγγυήσεως εκ μέρους της προς τα Βαλτικά Κράτη.

ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: Πρόκειται περί της πρώτης μεγάλης αντιαεροπορικής ασκήσεως, που θα γίνη εις την Ελλάδα, ομοίας προς τας γενομένας εις Ρώμην, Λονδίνον, Βερολίνον και Παρισίους ασκήσεις προστασίας εκ των αεροπορικών επιδρομών. Διά τον λόγον αυτόν αποδίδεται εις αυτήν εξαιρετική σημασία εκ μέρους της Ανωτέρας Διοικήσεως Παθητικής Αεραμύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή