Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο µεγάλος Ιγκι Ποπ ανεβαίνει στη σκηνή της Πλατείας Νερού, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Release Athens. Ο θρύλος της ροκ επιστρέφει στην Ελλάδα για µια συλλεκτική εµφάνιση, την οποία θα ανοίξουν οι James, µαζί µε σχήµατα της ελληνικής σκηνής. Από τις 5 µ.µ.

– Το σχήµα Miltos Selitsaniotis Trio παρουσιάζει την παράσταση «Η κιβωτός του χρόνου», στην Γκαλερί των ∆ηµιουργών, στην Κηφισιά. Ο ήχος του πιάνου και του κόντρα µπάσο φιλτράρει µια σειρά από µουσικές επιρροές. Στις 9.15 µ.µ., Χελιδονούς 28.

– Ο Ελληνας τζαζίστας Γιάννης Κασσέτας και η µπάντα του (Yiannis Kassetas Group) παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά µε τίτλο «Sleepwalker» στο Αfrikana Jazz Club, στο Γκάζι. Μαζί τους και ο κορυφαίος κιθαρίστας Θοδωρής Κότσυφας. Στις 10.30 µ.µ., Ιεροφάντων 13.

– Εγκαινιάζεται η οµαδική έκθεση «Προσωπείο και Βλέµµα» του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ, στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης. Οι σπουδαστές παρουσιάζουν τα έργα τους πάνω στο πρόσωπο και στο αντίγραφό του. Στις 12 το µεσηµέρι, Βαλαωρίτου 9.

– Το φωτογραφικό έργο του πρόσφατα εκλιπόντος κορυφαίου φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη παρουσιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην έκθεση «Eyewitness» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Photo World. ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364.

– Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη «Νόρµα» του Βιντσέντζο Μπελίνι στο Ηρώδειο σε σκηνοθεσία Κάρλους Παντρίσα και Λα Φούρα ντελς Μπάους. Τη µουσική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Μπαλατσινός. Την Κυριακή στις 9 µ.µ.

– ∆ωρεάν ξεναγήσεις πραγµατοποιεί το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων στην έκθεση «Ιστορίες επί χάρτου» και στο εργαστήριο συντήρησης χαρτών από τις 10 το πρωί έως τις 2 το µεσηµέρι της Κυριακής, στο πλαίσιο της Παγκόσµιας Ηµέρας Αρχείων. Ψαροµηλίγκου 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή