Σημαντικές oι εκκρεμότητες και φέτος στα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου

Σημαντικές oι εκκρεμότητες και φέτος στα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι για τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες το καύσιμο που τους επιτρέπει να παίρνουν μέρος στις διοργανώσεις. Ιστορικά, κανένα πρωτάθλημα δεν άρχισε αν προηγουμένως οι ΠΑΕ δεν είχαν λύσει με κάποιον τρόπο το θέμα της εύρεσης τηλεοπτικής στέγης, ενώ υπήρξαν αρκετά θερμά καλοκαίρια, όπως το περυσινό. Φέτος η κατάσταση εξακολουθεί, σε μικρότερο βαθμό, να είναι ρευστή, επομένως ο χάρτης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ έχει αξία προκειμένου να δούμε ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν και τι αναμένεται. Η απόφαση που έλαβε στις αρχές του 2018 η Σούπερ Λίγκα για να σταματήσει την εκ της σύστασής της «κεντρική διαχείριση» δημιούργησε νέα δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και για την περυσινή απόφαση της απερχόμενης κυβέρνησης να στηρίξει μέσω της ΕΡΤ τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο και μέσω της αναδιάρθρωσης τις ΠΑΕ τής υπό σύσταση Σούπερ Λιγκ 2.

Oσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, η NOVA έχει συμβάσεις με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Αστέρας. Με τις δύο τελευταίες ανανέωσε πριν από λίγες ημέρες. Η ΕΡΤ έχει συμβάσεις με τις ΠΑΕ Αρης, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός.

Χωρίς σύμβαση είναι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ και ο Βόλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωταθλητές βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΕΡΤ για συμφωνία ύψους περίπου οκτώ εκατ. ευρώ. Ομως, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η απόφαση του πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές λέγεται πως έχουν «παγώσει» τις επαφές των δύο πλευρών. Οσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ 2, για την οποία βάσει νόμου ισχύει η κεντρική διαχείριση, η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε κονδύλι ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία θα αγωνιστούν, αφού υποβιβάστηκαν, ο Απόλλων, που πέρυσι υπέγραψε συμβόλαιο με την ΕΡΤ διάρκειας δύο ετών, και οι Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα, που «ανήκαν» στη NOVA. Aβέβαιο είναι το τοπίο για τη νέα Φούτμπολ Λιγκ, που θα είναι η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Οι ομάδες είναι τηλεοπτικά άστεγες και προσβλέπουν στην ΕΡΤ, όμως η πιθανή –με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών– κυβερνητική αλλαγή μειώνει τα περιθώρια αισιοδοξίας. Τέλος, υπάρχει και το Κύπελλο, το οποίο διαπραγματεύεται η ΕΠΟ. Η σύμβαση με την ΟΤΕ TV έληξε και θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης για την τριετία 2019-2022. Η τιμή εκκίνησης που έχει ορίσει η ομοσπονδία είναι οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή