«Εγκλημα» στην Ακρόπολη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μιαν ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ζητώντας δημοσίως την παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Ελένης Μπάνου, αλλά και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Εργων και Μελετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορμή για την πολιτική ηγεσία αποτέλεσε το θέμα του χαλασμένου αναβατορίου για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, το οποίο φυσικά είναι εξευτελιστικό για μια σύγχρονη χώρα. Πληροφορίες της «Κ», ωστόσο, λένε πως το υπουργείο ήταν εδώ και καιρό ενήμερο για την κακή κατάσταση του αναβατορίου τόσο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων όσο και από την ΥΣΜΑ, που πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης στη βόρεια πλευρά του Ιερού Βράχου.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο επισημαίνει πως υπήρξε «σειρά λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας». Σε σχετική ερώτησή μας για το ποιοι ήταν οι λάθος χειρισμοί της ΕΦΑ, το γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟ δεν ήταν σε θέση να παράσχει καμία διευκρίνιση.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η κ. Μπάνου είχε καταγγείλει στην «Κ» την πολιτική της στοχοποίηση από την ηγεσία του ΥΠΠΟ για τους χειρισμούς της στην υπόθεση ανέγερσης του δεκαώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή του Μακρυγιάννη («Κ», 25/4/2019).

Η «Κ» επικοινώνησε με την κ. Μπάνου, η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου.

Είναι πάντως λυπηρό να διαπομπεύονται με αυτόν τον τρόπο επιστήμονες με αναγνωρισμένο έργο και το υπουργείο Πολιτισμού να παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων για ζητήματα που συνήθως λύνονται με εσωτερικές διαδικασίες και αναίμακτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή