Μετάταξη βάθους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάξει. Για να ταξιδέψει η εθνική ομάδα στίβου στη Λευκορωσία και να συμμετάσχει στους ευρωπαϊκούς αγώνες ήταν αναγκαία η παρέμβαση του κ. Αλέξη Τσίπρα. Αφού ο ΣΕΓΑΣ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν κατάφεραν να βρουν κάποια από τα σπανιότατα εισιτήρια γι’ αυτήν τη χώρα του πλανήτη Δία, λογικό ήταν να παρασχεθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, κατόπιν ειδικής εντολής. Χρειαζόταν όμως πρωθυπουργική εντολή και για να παγώσουν οι μετατάξεις στη Βουλή, όλες ή οι μισές, ανάλογα με τα πρωτοσέλιδα που διαβάζει κανείς και με τους διαύλους που επιλέγει για να τον μισοπληροφορήσουν; Αντανακλαστικά δεν υπάρχουν; Απαιτείται άνωθεν εντολή για την ενεργοποίησή τους;

Οι εξηγήσεις που δίνονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τις μετατάξεις όσο και για τη βροχή τροπολογιών την ύστατη ώρα, αποδεικνύουν ότι το γνωστό εκείνο για τη δεύτερη πλάνη που αποβαίνει χείρων της πρώτης δεν ειπώθηκε αναίτια. «Δεν είναι διορισμοί αλλά μετατάξεις βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου», «το προνόμιο το γεύτηκαν συγγενείς και φίλοι όλου του κομματικού φάσματος», «το 2014 δεν είχαμε βροχή αλλά καταιγίδα τροπολογιών από την τότε απερχόμενη συγκυβέρνηση» κ.ο.κ.

Και λοιπόν; Αν εσύ πολιτεύτηκες από την ίδρυσή του και έπειτα καταγγέλλοντας (ορθά και δίκαια) σαν ντροπολογίες αυτού του είδους τις τροπολογίες και σαν ανήθικες μιας τέτοιας λογής μετατάξεις, η επίκληση της αριθμητικής, τόσες εμείς – τόσες αυτοί, δεν σε καλύπτει αλλά σε απογυμνώνει. Δεν σε προστατεύει αλλά σε εκθέτει ακόμα περισσότερο. Δεδομένο πρώτο, η ηθική δεν είναι ζήτημα ποσοστών, δεν υπακούει στους νόμους του σχετικισμού. Δεδομένο δεύτερο, το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα», αυτό που το αναγνώριζαν και οι αντίπαλοί σου σε άλλους καιρούς, δεν κληρονομείται ούτε μένει άθικτο. Αν το παρήγαγε η Ιστορία, κάποτε, η Ιστορία και πάλι θα το φθείρει, θα το μειώσει ή θα το διαβάλει τώρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πολιτεύονται αυτοπροσδιοριζόμενοι σαν «άλλοι», σαν πολέμιοι του παλιού φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Ακόμα και ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, που («από καημό για τη γλώσσα») απαίτησε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να μη λένε «επίδομα» αλλά «μόνιμη μικρή πρόσθετη 13η σύνταξη», στο «παλιό» και το «νέο» θα παρέπεμπε απολογούμενος. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν κι ακόμα πιο πολύ να αποδεχθούν ότι η εξουσία, ανέκαθεν πανίσχυρη Κίρκη, τους πάλιωσε, τους μετέταξε. Κι αυτή η μετάταξη δεν παγώνει με πρωθυπουργικές εντολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή