Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα

Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα, μετά την απόφαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων για επ' αόριστον κινητοποιήσεις.

Χαρακτηρίζει «επαχθή» τα μέτρα που έχουν επιβληθεί τα τελευταία έξι χρόνια στα διαγνωστικά κέντρα για το rebate και το claw back καταγγέλλοντας ότι «οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή».

«Το άδικο, αυταρχικό και αντιπαραγωγικό μέτρο των τμηματικών εκπτώσεων (rebate) και το ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο της αυτόματης περικοπής υπέρβασης της δαπάνης (claw back) οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Προς διευκόλυνση των ασθενών, αποφασίστηκε να παραμείνουμε ανοιχτοί τα απογεύματα όλης της επόμενης εβδομάδας, με προσωπικό ασφαλείας, τις ώρες 17:00-20:00, ευρισκόμενοι σε αποχή από τα λοιπά καθήκοντά μας, αποκλειστικά και μόνο για να παραδίδουμε αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα διαγνωστικά κέντρα προχωρούν από σήμερα σε πανελλαδική κινητοποίηση έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, προκειμένου, να απεγκλωβιστούν «από το τραγικό αδιέξοδο» και για να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων, «προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις και δευτερευόντως το δικαίωμα όλων μας να μην οδηγηθούμε στην χρεοκοπία με όλες τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για εμάς τους ίδιους, τους εργαζόμενους στις μονάδες μας, αλλά και τις οικογένειές μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή