Βολές εκ των ένδον για την υποψηφιότητα του Μπόρις Τζόνσον

Βολές εκ των ένδον για την υποψηφιότητα του Μπόρις Τζόνσον

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες και επίσημα η εκστρατεία για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούν τη νίκη, η οποία θα τους χαρίσει αυτομάτως και το αξίωμα του πρωθυπουργού. Χθες το απόγευμα εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και έγινε γνωστό ότι 10 στελέχη των Τόρις θα διεκδικήσουν την ηγεσία. Τα βλέμματα στρέφονται προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Φαβορί στην κούρσα της διαδοχής, αν πιστέψουμε τα γραφεία στοιχημάτων του Λονδίνου, ο πρώην δημοσιογράφος θεωρείται μακράν δημοφιλέστερος στην οργανωμένη βάση των Συντηρητικών, την οποία συχνά διασκεδάζει με τα επικοινωνιακά του πυροτεχνήματα.

Το προηγούμενο διήμερο, ο Τζόνσον εκτόξευσε νέα πυροτεχνήματα, που τον εξέθεσαν στην κριτική των ανθυποψηφίων του. Σε συνέντευξή του στους Sunday Times απείλησε ότι μπορεί να μην πληρώσει τα 44 δισ. ευρώ που η χώρα του έχει αναγνωρίσει ότι θα οφείλει στην Ε.Ε. σε περίπτωση διαζυγίου.

Εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι διεθνείς αγορές θα αντιμετωπίσουν τη Βρετανία ως χώρα που έχει κηρύξει στάση πληρωμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Αμπερ Ραντ δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον μετριοπαθέστερο υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, εκτιμώντας ότι αν εκλεγεί ο Τζόνσον είναι πολύ πιθανό το Κοινοβούλιο να εγκρίνει ψήφο δυσπιστίας εναντίον του και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Εφιαλτικό ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για έναν άλλο υποψήφιο, που εθεωρείτο μεταξύ των επικρατέστερων, τον Μάικλ Γκόουβ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε δημοσιεύματα του Τύπου που είχαν αποκαλύψει ότι έκανε χρήση κοκαΐνης ως νεαρός δημοσιογράφος, κάτι που δεν θα αρέσει καθόλου στην κοινωνική βάση των Τόρις. Ο Γκόουβ αναγνώρισε το λάθος του, αλλά οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για υποκρισία καθώς θέσπισε αυστηρές ποινές για τους χρήστες ναρκωτικών ως υπουργός Δικαιοσύνης και απαγόρευσε την πρόσληψη εκπαιδευτικών που είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ως υπουργός Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή