Μπάσκετ: Επίδειξη δύναμης του ΠΑΟ

Μπάσκετ: Επίδειξη δύναμης του ΠΑΟ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… έπος της συμμετοχής του Προμηθέα στους φετινούς τελικούς των πλέι οφ, με την ΑΕΚ να αποκλείεται από την ομάδα της Πάτρας, δεν άλλαξε το αναμενόμενο αποτέλεσμα του πρώτου τελικού, απέναντι στο απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» νίκησαν εύκολα (103-77) στο Ολυμπιακό Στάδιο και αύριο στην Πάτρα θα γίνει ο δεύτερος τελικός, όμως δεν θα μπορούσε να υπάρξει δεύτερο… «θαύμα» σε διάστημα 72 ωρών, από τον Προμηθέα που έχει κατακτήσει, ήδη, το «δικό» του πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά και ο ίδιος ο τεχνικός τους που έδωσε απαντήσεις στους απανταχού αμφισβητίες του και…φυσιογνωμικούς επικριτές του, με την πρόκριση στους τελικούς για πρώτη φορά, αντιστάθηκαν στον δεδομένα ανώτερο Παναθηναϊκό μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (24-18), με όσα σωματικά και ψυχολογικά «καύσιμα» τους είχαν απομείνει από την υπερπροσπάθεια πρόκρισης στους τελικούς.

Οι γηπεδούχοι, ανήμερα τη θλιβερή επέτειο ενός χρόνου από την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ήταν καταιγιστικοί στη δεύτερη περίοδο (ημίχρονο 52-31), «άνοιξαν» το γήπεδο με συνεχείς αιφνιδιασμούς, καθώς εξασφάλισαν τα αμυντικά ριμπάουντ από τα άστοχα τρίποντα των φιλοξενουμένων (8/32) και στο δεύτερο εικοσάλεπτο, πρόσφεραν θέαμα ξεπερνώντας τους 100 πόντους. Πέραν της ιστορικής σημειολογίας για τον πρώτο τελικό των πλέι οφ στην έδρα του, αύριο (18.30), ο Προμηθέας θα πρέπει να βρει δυνάμεις και αντανακλαστικά για να είναι, τουλάχιστον, ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος…προανήγγειλε την αήττητη παραμονή του στη θέση του πρωταθλητή. Η μικρή προσέλευση θεατών προκάλεσε την αντίδραση αποχώρησης του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλου, στην ανάπαυλα των ημιχρόνων και τη δήλωσή του για «ντροπιαστική εικόνα που δημιούργησαν αυτοί οι φίλαθλοι που ζητούν πρώτοι μεταγραφές, φάιναλ φορ και κουνούν το δάχτυλο…».

ΠΑΟ: Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 9 (1), Καλάθης 11 (3), Τόμας 13 (1), Κιλπάτρικ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (2), Γκιστ 4 (7 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 8 (1), Βουγιούκας 5, Μήτογλου 4, Αντετοκούνμπο 10 (1), Λάνγκφορντ 6.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Σαλούστρος 4, Κατσίβελης, Μέιερ 13 (3), Ελις 10, Μπράουν 10 (1), Κασελάκης 6 (1), Γκίκας 2, Τσαϊρέλης 6, Γερομιχαλός 11 (1), Λίποβι 5 (1), Χολ 5 (1), Παρκς 5.

• H AEK δεν πρόλαβε να συνέλθει από το σοκ του αποκλεισμού της στο πέμπτο, εντός έδρας παιχνίδι των ημιτελικών με τον Προμηθέα (84-85 στην παράταση), την προηγούμενη Παρασκευή και το Περιστέρι την υποχρέωσε (66-67) σε ήττα στον πρώτο αγώνα του μικρού τελικού, προχθές και πάλι στο ΟΑΚΑ. Το Περιστέρι ανέτρεψε το μειονέκτημα έδρας και υποδέχεται σήμερα (19.00) την Ενωση, ενώπιον των φιλάθλων του. Οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να ξεπεράσουν την απογοήτευση που έχει κυριαρχήσει στη σκέψη τους, ενώ η «κλεψύδρα» για τη λύση συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό, Λούκα Μπάνκι, μετρά αντίστροφα και η επόμενη ημέρα στον πάγκο της ΑΕΚ φέρνει τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή