Νέα Σουπρολίγκα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακήρυξη του νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα φέρει την ονομασία FIBA European League και θα τελεί υπό την αιγίδα της FIBA, έγινε, χθες στη Μαδρίτη από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ζώνης της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο «Ιδρυμα Πέδρο Φεράντιθ». Το νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι η φυσική συνέχεια της Σουπρολίγκα και θα διοργανωθεί στα πρότυπα του ΝΒΑ.

«Η FIBA ξεκίνησε, ήδη, την οργάνωση της FIBA European League με τη συμμετοχή 24 ομοσπονδιών. Οι ομάδες θα έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους για πέντε συνεχόμενες περιόδους. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι από την Αγγλία, τη Σκανδιναβία και τις χώρες της Μπενελούξ. Δυστυχώς, τα γεγονότα στην Αμερική έχουν καθυστερήσει τις τελικές επαφές με τους παράγοντες του ΝΒΑ, ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ντέιβιντ Στερν για τις 13 Οκτωβρίου, στην Κολωνία», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα «συγχωνεύσει» το Κόρατς και το Σαπόρτα και θα ονομασθεί Euro pe an Basketball Cup.

– Ο ΠΑΟΚ θα εγκαινιάσει σήμερα το απόγευμα (19. 30), στη Λεμεσό, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς (αύριο θα παίξει το Μαρούσι). Ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα, στον πάγκο του οποίου βρίσκεται ο πρώην τεχνικός του Αρη, Χρήστος Μαγκώτσιος, ενώ η κυπριακή ομάδα ενισχύεται και με τον Αιγύπτιο Σαμίρ Γκούντα.

– Χωρίς τον Πάτρικ Φέρμελινγκ, αλλά με τον Αλφόνσο Φορντ, αναχωρεί σήμερα για το Βερολίνο η αποστολή του Ολυμπιακού για το αυριανό παιχνίδι με την Αλμπα, Γ. Βαλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή