Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Αρκιούς και Λειψούς

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Αρκιούς και Λειψούς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε το απόγευμα πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς σε ύψος πάνω από 22.000 πόδια.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε το απόγευμα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και στις 18:05 μ.μ. το ένα τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια.

Έξι λεπτά αργότερα το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τους Αρκιούς στα 22.000 πόδια, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος του τουρκικού σχηματισμού πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 22.000 πόδια, επίσης.

Το τουρκικό F-16 που είχε πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 18:18 μ.μ. πέταξε πάλι πάνω από το ακριτικό νησί στα 24.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική, ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ. Υπενθυμίζεται ότι στις 9:34 το πρωί έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Κίναρο-ανατολικά της Αμοργού- στα 27.000 πόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή