Βέβαιος για το πλεόνασμα του 3,5% δηλώνει ο Ευκλ. Τσακαλώτος

Βέβαιος για το πλεόνασμα του 3,5% δηλώνει ο Ευκλ. Τσακαλώτος

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπολύτως βέβαιος ότι θα επιτευχθεί εφέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μιλώντας στο Contra Channel και στην ερώτηση «βάζετε το χέρι στη φωτιά για αυτό;», απάντησε εμφατικά «απολύτως. Θα επιτευχθεί, όπως έγινε και τα προηγούμενα 3 χρόνια».

Η ερώτηση έγινε με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ότι δεν βλέπει να επιτυγχάνεται ο στόχος για το πλεόνασμα και αυτό θα περιοριστεί στο 2,9% του ΑΕΠ, και παράλληλα ο υπουργός του άσκησε δριμεία κριτική. «Ο κ. Στουρνάρας, εάν κερδίσει η ΝΔ θα πει ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα και θα έρθουν επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επισήμανε πως «είναι σαφές το μήνυμα που δίνει ο κ. Στουρνάρας, όπως και ο κ. Καμίνης». Λέγοντας ότι είναι κρίμα για τον κ. Καμίνη, καθώς είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και πρέπει να μπορεί να καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε επίσης πως πιστεύει απολύτως ότι «γυρίζει το εκλογικό παιχνίδι», διότι τώρα είναι άλλο το πολιτικό διακύβευμα. «Υπάρχουν», είπε, «δύο διαφορετικά προγράμματα για την Ελλάδα. Τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ τι θα κάνουν σε αυτές τις εκλογές. Στον καπιταλισμό που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης και το ΔΝΤ, πάντα τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά». Επανέλαβε δε, ότι εάν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση θα κάνει φοροαπαλλαγές για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή