ΗΠΑ: Μπάιντεν εναντίον Τραμπ στην Αϊόβα

ΗΠΑ: Μπάιντεν εναντίον Τραμπ στην Αϊόβα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ενα πρώτο άτυπο ντιμπέιτ μεταξύ των πιθανότερων διεκδικητών του χρίσματος, του Ντόναλντ Τραμπ στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών και του Τζο Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς, επρόκειτο να λάβει χώρα αργά χθες το βράδυ στην Αϊόβα, καθώς οι δύο πολιτικοί αναμενόταν να βρεθούν ταυτόχρονα στην κρίσιμη αμερικανική πολιτεία. Ο Μπάιντεν είχε ήδη προαναγγείλει ότι θεωρεί τον Τραμπ «υπαρξιακή απειλή» για τις ΗΠΑ, καταγγελία την οποία ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε γελοία.

Η εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Σάντερς, δεν αποκάλυψε ώς αργά χθες το βράδυ αν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σκοπό να απαντήσει στον τέως αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα. «Η ιδέα ότι θα μπορούσε να κατηγορήσει τον πρόεδρο για οποιαδήποτε απειλή είναι πραγματικά αστεία, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ήταν ο ίδιος μέλος της κυβέρνησης που επέτρεψε στη Ρωσία να αναμειχθεί στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Την ίδια στιγμή, ο Μπάιντεν σχεδίαζε να επιτεθεί από την Αϊόβα στην οικονομική πολιτική του Τραμπ, που πλήττει όσους ψηφοφόρους τον βοήθησαν να εκλεγεί.

Οταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία τον Απρίλιο, ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα επισκέπτεται την Αϊόβα τόσο συχνά, ώστε να τον βαρεθούν όλοι. Ωστόσο, ακόμα τον περιμένουν, σχολιάζει το Politico σε χθεσινή του ανάλυση. Ο ίδιος εμφανίστηκε τέσσερις φορές και στο πλαίσιο μιας διήμερης προεκλογικής εκστρατείας στο Σένταρ Ράπιντς (Αϊόβα) στα τέλη Απριλίου. Από τότε, ο Μπάιντεν έχει εξαφανιστεί από μία πολιτεία για την οποία είναι συνηθισμένο να την επισκέπτονται από την αρχή οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα. Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν αναμενόταν να επιστρέψει εκεί χθες και σήμερα, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να προσθέσει προσωπικό 50 υπαλλήλων της προεκλογικής του εκστρατείας στην πολιτεία. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος υποστηρίζουν ότι ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει μείνει πίσω σε οργανωτικά θέματα, τονίζοντας ότι είναι άμεση η ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών της προεκλογικής εκστρατείας του, αλλά και των εμφανίσεών του σε προεκλογικές εκδηλώσεις. Ο Μπάιντεν προηγείται μεταξύ των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Το ποσοστό του είναι μεγαλύτερο από εκείνα του Μπέρνι Σάντερς, της Ελίζαμπεθ Γουόρεν και του Πέτε Μπάτιγκιεγκ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης στην Βουλή των Αντιπροσώπων Τζέρι Νάντλερ δήλωσε ότι αποφάσισε την αναστολή της λήψης νομικών μέτρων κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την πρόσβαση που θα έχει η επιτροπή του στα αρχεία της έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή