«Ζωντανοί» οι Ουόριορς, μείωσαν σε 3-2

«Ζωντανοί» οι Ουόριορς, μείωσαν σε 3-2

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καρδιά των πρωταθλητών μίλησε στο Τορόντο, καθώς οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κατάφεραν να δώσουν παράταση στους τελικούς του ΝΒΑ, κερδίζοντας τους Ράπτορς με 106-105 στο πέμπτο παιχνίδι και να μειώσουν σε 3-2. Υστερα από ένα μήνα αποχής λόγω του τραυματισμού του στη γάμπα, ο Κέβιν Ντουράντ επέστρεψε και ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, σκοράροντας 11 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όμως, τραυματίστηκε πάλι σοβαρά –αυτή τη φορά στον αχίλλειο τένοντα– και αποχώρησε με τη βοήθεια των συμπαικτών του. Παρά το σοκ του τραυματισμού του «KD», οι Ουόριορς είχαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, μέχρι και το τέταρτο δωδεκάλεπτο. Εκεί, ο Καουάι Λέοναρντ σκόραρε δέκα συνεχόμενους πόντους και οι Ράπτορς πέρασαν μπροστά με 103-97. Με μόλις 2:30΄΄ για το τέλος, οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον «έτρεξαν» ένα σερί 9-0 με τρία τρίποντα και οι «πολεμιστές» πήραν το προβάδισμα εκ νέου με 106-103.

Με λιγότερο από 30΄΄ να απομένουν για το τέλος, ο Κάιλ Λάουρι μείωσε σε 106-105, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο σέντερ των Ουόριορς, Ντε Μάρκους Κάζινς υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στους Ράπτορς να «κλέψουν» τη νίκη. Η μπάλα πήγε στον Λέοναρντ, αλλά ο ίδιος δέχθηκε την παγίδα των Τόμπσον και Ιγκουοντάλα και αναγκάστηκε να πασάρει την μπάλα στο Βαν Φλιτ. Εκείνος πάσαρε στον Λάουρι, ο οποίος επιχείρησε το σουτ-νίκης-τίτλου για τους γηπεδούχους, το οποίο αλλοιώθηκε από τα δάχτυλα του Ντρέιμοντ Γκριν και κατέληξε στη γωνία του ταμπλό. Τριάντα έναν πόντους, οχτώ ριμπάουντ και επτά ασίστ είχε ο Στεφ Κάρι, την ίδια ώρα που ο Τόμπσον σκόραρε 26 πόντους.

Με το τριπλ νταμπλ «φλέρταρε» ο Γκριν, με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ. Για τους γηπεδούχους, ο Λέοναρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 26 πόντους. Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ επισκίασε τα πάντα στο Τορόντο. Την ώρα που τραυματίστηκε, πολλοί φίλαθλοι των Ράπτορς χειροκροτούσαν ειρωνικά, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους παίκτες των Ουόριορς και τους φίλους του μπάσκετ στα social media μετά το παιχνίδι. «Ηταν μία ξεφτιλισμένη αντίδραση», τόνισε ο Τόμπσον. «Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για να εκφράσω πόσο έξαλλος νιώθω με αυτό».

«Είμαι συντετριμμένος για έναν άνθρωπο που έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για εμάς. Ο Κέβιν θυσίασε το σώμα του για την ομάδα», δήλωσε ο Κάρι. «Ο τραυματισμός του Κέβιν αφαίρεσε κάθε ίχνος ζωής από μέσα μας», συμπλήρωσε ο Γκριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή