Απάντησε με «μπρέικ» η ΑΕΚ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ αντέδρασε, φώναξε «παρούσα» στην έδρα του Περιστερίου και με τη νίκη της στον δεύτερο αγώνα του μικρού τελικού (79-71), ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης θα κριθεί τουλάχιστον σε τέσσερα παιχνίδια, καθώς και αμφότερες χρειάζονται δύο ακόμα νίκες, ενώ αύριο, η Ενωση θα υποδεχθεί το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ (19.30). To εξαιρετικό ποσοστό της ΑΕΚ στα τρίποντα (16/35), οι 12 ασίστ του Ξανθόπουλου και η αμυντική συνέπεια των φιλοξενουμένων στο δεύτερο ημίχρονο που άρχισε με το Περιστέρι να προηγείται 39-32, έκριναν τον αγώνα. Οι παίκτες του Περιστερίου υπέπεσαν σε 24 λάθη, ενώ οι περισσότεροι έδειξαν σημάδια κόπωσης και βεβιασμένων επιθετικών επιλογών, χωρίς να μπορούν να παράγουν σκορ. Η ΑΕΚ είχε προβάδισμα δέκα πόντων στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, το Περιστέρι μείωσε μέχρι τους πέντε πόντους, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν, όπως έχει συμβεί σε προηγούμενους αγώνες τους στη φετινή περίοδο. Οι άδειες εξέδρες του γηπέδου πιστοποίησαν την αδιαφορία των φιλάθλων του Περιστερίου στο κίνητρο κατάκτησης της τρίτης θέσης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Σκορδίλης 9, Βασιλόπουλος 15 (2), Γκρέι 7 (1), Αγραβάνης 3 (1), Καράμπελας 7 (1), Μουράτος 5, Φιλιππάκος, Μπεντίλ 17 (3), Ντάνιελ 4, Σταυρακούκας, Κάλαχαν 2, Φλέμινγκς 2.

ΑΕΚ: Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 5 (1), Τζέιμς 5 (1), Εμπάκουε 4, Γιορκ 28 (8), Μωραΐτης, Σάκοτα 23 (6), Τσαλμπούρης, Χάντερ 6, Ρογκαβόπουλος 4, Θίοντορ 2.

• Ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι ο «Δαβίδ» δεν μπορεί να νικήσει τον «Γολιάθ» στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ, Προμηθέα – Παναθηναϊκού, σήμερα (18.30) στην Πάτρα, οι γηπεδούχοι έχουν προετοιμάσει φιέστα για τον ιστορικής σημασίας αγώνα που θα δώσουν στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ακόμα κι αν υπάρχει δεδομένη κούραση στους παίκτες του Προμηθέα από τους πέντε ημιτελικούς με την ΑΕΚ και τον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, σε διάστημα 13 ημερών, το «πιστεύω» για μία ακόμα υπέρβαση υφίσταται στη σκέψη και στην καρδιά των γηπεδούχων. Η αντίδραση του Προμηθέα για να πετύχει έστω μία νίκη στους τελικούς και να γράψει νέα σελίδα δόξας στη σύντομη ιστορία του στην Α1 κατηγορία, είναι κάτι που περιμένουν οι «πράσινοι» οι οποίοι θέλουν να κατακτήσουν αήττητοι τον τίτλο, καθώς αν φτάσουν σήμερα στη δεύτερη νίκη, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ και στον τρίτο τελικό, θα έχει στέψη πρωταθλητή.

Στους φιλάθλους του Προμηθέα που εξάντλησαν τις 2.500 εισιτήρια του αγώνα, θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας σε τελικούς πρωταθλήματος, ενώ σε ανακοίνωση της ΚΑΕ τονίζεται ότι δεν θα επιτραπεί να υπάρξουν υπεράριθμοι θεατές για τον κίνδυνο ατυχημάτων.

• Εποχή του Ετορε Μεσίνα άρχισε στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον 59χρονο τεχνικό να αντικαθιστά τον Σιμεόνε Πιανιτζιάνι και να υπογράφει τριετές συμβόλαιο. Ο Ιταλός προπονητής βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο προπονητικό επιτελείο του Γκρεγκ Πόποβιτς και στους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο Τζόρτζιο Αρμάνι ευελπιστεί ότι η επένδυση εκατομμυρίων ευρώ που έχει κάνει στην Αρμάνι θα έχει ανταποδοτικότητα από τον Μεσίνα, με την επιστροφή της ιταλικής ομάδας στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Ο Μεσίνα έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης τέσσερις φορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή