Κυρ. Μητσοτάκης: Το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή

Κυρ. Μητσοτάκης: Το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η δουλειά σας επιβεβαιώνει την υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορούν να αποκτήσουν τα ελληνικά προϊόντα και την ανάγκη ο πρωτογενής τομέας να μετακινηθεί προς προϊόντα που μπορούν να διεκδικούν υψηλές τιμές και να έχουν την ποιότητα που αντιστοιχεί σε αυτήν που μπορεί να παράγει η ελληνική γη».

Με αυτή τη φράση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σε ελαιοτριβείο λίγο έξω από τον Πύργο, υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πρωτογενή τομέα για την ελληνική οικονομία. Επαίνεσε μάλιστα όσους κάνουν ανάλογες επιχειρηματικές προσπάθειες χαρακτηρίζοντάς τους «διαφημιστές της Ελλάδας», ενώ υποστήριξε ότι με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή, το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι η πρόσφατη αλλαγή πολιτικού κλίματος στη χώρα, τον διευκόλυνε να συνάψει μια σημαντική επιχειρηματική συμφωνία στο εξωτερικό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή-1

Ενωμένοι Μπορούμε

 

«Δεν ξεχωρίζουμε Δημάρχους σε “γαλάζιους”, “πράσινους” και “ροζ”». Μήνυμα ενότητας έστειλε και από τον Πύργο Ηλείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του. Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να επισημάνει ότι κεντρικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η στενή συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εν γένει αλλά και με τους δήμους, ανεξάρτητα από την πολιτική προέλευση του δημάρχου.

Αναφερόμενος στις αρχές και αξίες στις οποίες θα βασιστεί η Νέα Δημοκρατία εφόσον οι πολίτες της εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μου».

Και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να αποκαταστήσουμε «τις αξίες τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως χώρα, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε: Την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία. Διότι χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία. Αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Μόνο η ανάπτυξη, η γενναία ανάπτυξη, η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία. Αυτές τις αξίες, λοιπόν, οι οποίες δεν είναι μόνο ταυτισμένες με την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτισμένες με τον ίδιο τον τόπο μας, εμείς θα τις υπερασπιστούμε». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή-2

O κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του ιδίου είναι να εκλεγούν προκειμένου να εφαρμόσουν το τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρει την ανάπτυξη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης. «Δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι ο Πύργος επιτέλους θα συνδεθεί με τον κορμό των δικτύων αυτοκινητοδρόμων και ότι θα σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση. Και υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα των υποδομών που η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη εξαγγείλει, ο δρόμος Πύργος-Πάτρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στα Κρέστενα, όπου μίλησε σε φίλους της Νέας Δημοκρατίας παρουσία και του Δημάρχου της πόλης. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της ανάπτυξης η οποία εκτός των άλλων θα οδηγήσει και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. «Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει πλούτο, ο πλούτος αυτός θα μας βοηθήσει να έχουμε αρκετά έσοδα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερο το κοινωνικό κράτος και να στηρίξουμε τους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή