Μητσοτάκης: Οι καταγγελίες Αγγελή θα φτάσουν στη Βουλή (βίντεο)

Μητσοτάκης: Οι καταγγελίες Αγγελή θα φτάσουν στη Βουλή (βίντεο)

6' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές καταγγελίες οι οποίες θα πρέπει να φθάσουν στη Βουλή από τη στιγμή που εμπλέκονται πολιτικοί, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αναφορές Αγγελή για τη δικαστική διαχείριση της υπόθεσης Novartis. «Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν», πρόσθεσε.

 «Δεν είναι καινούργια αυτά τα γνωρίζαμε καιρό. Εμπλέκει δύο υπουργούς σε μία πολιτική σκευωρία. Δέκα άνθρωποι στοχοποιήθηκαν, διασύρθηκαν. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές, από την στιγμή που εμπλέκονται πολιτικοί η υπόθεση αυτή θα φτάσει στην επόμενη βουλή. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Και ο Τσίπρας το ξέρει.  Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του στο Open ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ζητά μια ισχυρή εντολή καθώς η χώρα σε αντίθεση περίπτωση κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες. «Επέλεξα να γυρίσω ξανά την Ελλάδα με ένα διαφορετικό τρόπο, να απευθύνουμε ένα ενωτικό κάλεσμα προόδου και σε αυτούς που δεν μας έχουν στηρίξει» είπε ζητώντας τη στήριξη όλων των πολιτών.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως χρειάζεται ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους και περισσότερη ανάπτυξη. «Κεντρικό μας σύνθημα είναι το ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα […] Η αναπτυξιακή δυναμική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην πιστεύει πως θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει ανάπτυξη είναι η ΝΔ» τόνισε, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η πολιτική του θα έχει και την έγκριση των Βρυξελλών. «Ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει τις μειώσεις φόρων, στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο και θα πείσουμε τις Βρυξέλλες. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα χρήματα για αναπτυξιακή πολιτική. Υπάρχει εμπιστοσύνη στη ΝΔ στις Βρυξέλλες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ. Οι ίδιες οι αγορές φαίνεται ότι σήμερα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας.

Οι αγορές έχουν δείξει πως επιζητούν την πολιτική αλλαγή» είπε επισημαίνοντας πως παραμένει φειδωλός στις δεσμεύσεις του. «Έχω συγκεκριμένο σχέδιο για να φέρω επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση απέτυχε. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα κάνει τώρα ό,τι δεν έκανε 4 χρόνια. Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεκινήσει το ελληνικό; Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να μην υπερφορολογήσει τους πολίτες; Εγώ θέλω να υπερψηφιστεί μια πολιτική που μπορεί να εγγυηθεί στον λαό καλύτερες μέρες» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του θα είναι μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. «Ο Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας, προσχέδιο προϋπολογισμού, ΔΕΘ. Εκεί θα αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγματα άλλαξαν και πως η χώρα έχει μια σοβαρή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να στήσει fake news με τα όσα έχει πει ο ίδιος για τα εργασιακά. «Ναι, θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας να γκρεμίσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν στις επενδύσεις, στη γραφειοκρατία. Ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος. Οι εργαζόμενοι θα είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία […] αυτά δεν θα αναφέρουν γιατί χαλάνε τη σούπα. Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι και καλά αμειβόμενοι. Μιλώ για ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Έχω απαιτήσεις από τους επιχειρηματίες να προσέχουν τους εργαζόμενους, θα απαιτήσω από τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν χρήματα από το εξωτερικό και να στηρίξουν τη ρευστότητα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως είναι ψέματα πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους. «Δεν θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπάγονται σε αξιολόγηση, όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση […] η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων θέλει την αξιολόγηση. Αν η οικονομία αναπτυχθεί θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις από το 1 προς 5 εκεί όπου πραγματικά υπάρχουν ανάγκες. Θα κάνουμε προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία, την αστυνομία, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, δεν θα διορίζουμε πολιτικούς μας πελάτες για να εξυπηρετήσουμε ένα κόμμα που καταρρέει» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. «Τέσσερα χρόνια κυβερνά. Γιατί δεν έκανε προσλήψεις αναπληρωτών στην παιδεία; Γιατί επέλεξε να κάνει αλλού. Εκεί όπου δεν χρειαζόμαστε, δεν θα προσλαμβάνουμε. Εκεί όπου έχουμε, θα προσλαμβάνουμε εξιδεικευμένο προσωπικό[…]

Έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Μεγάλη μεταρρύθμιση αφορά τον τρόπο που θα βάλουμε την τεχνολογία στην καρδιά του κράτους, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως καταλαβαίνει την ψυχολογική κατάσταση του πρωθυπουργού μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για τον κεντρικό τραπεζίτη», είπε κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη για αλαζονεία. «Δεν κατάλαβαν τίποτα. Το να ψελλίζει μια συγγνώμη για τα όσα έγιναν στη Βουλή δεν αλλάζει κάτι. Η Βουλή έμεινε ανοιχτή για να γίνουν τα ρουσφέτια και να ορίσει την επόμενη ηγεσία της δικαιοσύνης» είπε.

Αναφορικά με τους διορισμούς στη Δικαιοσύνη και τη στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στον Προκόπη Παυλόπουλο. «Είναι ο εγγυητής της δημοκρατικής τάξης και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για το τι θα κάνει μεταξύ τις 30ής Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα θέματα της ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα. «Θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία χωρίς να χρειάζεται άδειες από τον πρύτανη.

Υπάρχει ζήτημα τήρησης του νόμου και της τάξης. Τα πανεπιστήμια είναι ορμητήρια μπαχαλάκηδων, διακινητών ναρκωτικών κ.λπ. Το ζήτημα δεν είναι μόνο κατασταλτικό. Είναι πως το κέντρο της Αθήνας θα αποκτήσει και πάλι ζωή και οικονομική ανάπτυξη. Προσωπικό μου στοίχημα το νέο αρχαιολογικό μουσείο: θα επεκταθεί και σε συνδυασμό με το κτίριο του Πολυτεχνείου θα γίνει πόλος έλξης. Δεν θα συμβιβαστώ με μερεμέτια. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις . Μακάρι να υπάρχει μια ουσιαστική διακομματική συναίνεση για να προχωρήσουμε» είπε.

Για τα εθνικά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ισχύ της χώρας και στη δύναμη των συμμαχιών επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα. «Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία και τον Ταγίπ Εργοντάν που θα στηρίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δίκαιου και στους άγραφους κανόνες των σχέσεων καλής γειτονίας. Θέλω να υπάρχει απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία. Είναι σημαντικό να μιλάμε. Θα γίνει μια συνάντηση που θα είναι όμως πολύ καλά προετοιμασμένη», τόνισε καλώντας την Άγκυρα να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως πέραν του τραύματος που άφησε στο σώμα της κοινωνίας υπάρχουν πρακτικά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα. «Δεν προστατεύονται οι επιχειρήσεις. Υπάρχει ανάγκη μιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατοχύρωσης σε επίπεδο διεθνούς κοινής γνώμης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Να αναδείξουμε τη Μακεδονία μας ως ένα πόλο καινοτομίας, πολιτισμού και εξωστρέφειας» είπε ενώ μήνυμα έστειλε και προς τα Τίρανα: «Θα υπάρχουν κυρώσεις και επιπτώσεις αν δεν υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα της μειονότητάς μας. Ο κ. Ράμα αν θέλει να έχουμε καλές σχέσεις θα πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητά μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως ένα από τα θετικά των εκλογών τη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως ανάχωμα είναι μια ισχυρή πατριωτική παράταξη. «Σκοπός μου να συρρικνωθούν τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην άκρα Δεξιά. Ευτύχημα να μην είναι στη Βουλή. Καλώ τους ψηφοφόρους τους να αναλογιστούν αν η ψήφος τους είναι χρήσιμη για τη χώρα. Η ψήφος στη ΝΔ είναι η μόνη επιλογή για να κλείσει το κεφάλαιο της σημερινής κυβέρνησης, για αυτό και ζητώ ισχυρή εντολή. Αλλάξαν οι καιροί, η κοινωνία ψάχνει επιστροφή στην κανονικότητα» είπε.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα διαγνωστικά κέντρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα λυθεί άμεσα. Επεσήμανε όμως πως πριν από τις εκλογές σκάνε διάφορες νάρκες. «Θα έχουμε δυσκολίες την επόμενη μέρα, υπάρχουν βραδυφλεγείς βόμβες που έχουν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση που πρέπει την επόμενη μέρα να εξουδετερωθούν» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως εκτός από τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και της Αχαΐας θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου και στη Β' Πειραιά. «Προσωπικό μου στοίχημα να σταθώ δίπλα σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είπε ενώ αποκάλυψε πως έχει έτοιμη ήδη τη νέα κυβέρνηση. «Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει από καραμπόλες. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σωστοί άνθρωποι στη σωστή θέση. Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης. Ένα σχήμα μικρότερο από το σημερινό, δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς με μία μόνο εξαίρεση. [Θα δοθεί] έμφαση στην οργάνωση του κράτους, η θέση του αναπληρωτή υπουργού για θέματα διαφάνειας καταργείται και θεσπίζεται μια ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας όπου συνενώνονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή