Μητσοτάκης: Αξιοκρατία και αξιολόγηση

Μητσοτάκης: Αξιοκρατία και αξιολόγηση

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν «αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες», διεμήνυσε την Τετάρτη από την Ηλεία ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και χθες, στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρή ανάπτυξη. «Χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επεξηγώντας ότι «αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Μόνο η ανάπτυξη, η γενναία ανάπτυξη, η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία. Αυτές τις αξίες, λοιπόν, οι οποίες δεν είναι μόνο ταυτισμένες με την παράδοση της Ν.Δ., αλλά είναι ταυτισμένες με τον ίδιο τον τόπο μας, εμείς θα τις υπερασπιστούμε». Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έκανε ουκ ολίγες στάσεις στον νομό Ηλείας, ευρισκόμενος σε ένα ελαιοτριβείο έξω από τον Πύργο αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα. «Η δουλειά σας επιβεβαιώνει την υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορούν να αποκτήσουν τα ελληνικά προϊόντα και την ανάγκη ο πρωτογενής τομέας να μετακινηθεί προς προϊόντα που μπορούν να διεκδικούν υψηλές τιμές και να έχουν την ποιότητα που αντιστοιχεί σε αυτήν που μπορεί να παράγει η ελληνική γη», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, επιπλέον, περιέγραψε όσους προχωρούν σε ανάλογες επιχειρηματικές απόπειρες ως «διαφημιστές της Ελλάδας». Το επιχειρείν, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., θα καταστεί πιο εύκολο με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Πειραιώς, ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου στο οποίο μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, είπε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι η πρόσφατη αλλαγή πολιτικού κλίματος στη χώρα τον διευκόλυνε να συνάψει μια σημαντική επιχειρηματική συμφωνία στο εξωτερικό.

Τολμηρό σχέδιο

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ν.Δ. Υπογράμμισε ότι διαθέτει ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστεί ώστε να φέρει την ανάπτυξη που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης. «Δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα προβλήματα», είπε ενδεικτικά ο κ. Μητσοτάκης. Νωρίτερα, από τα Κρέστενα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη θα οδηγήσει και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. «Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει πλούτο, ο πλούτος αυτός θα μας βοηθήσει να έχουμε αρκετά έσοδα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερο το κοινωνικό κράτος και να στηρίξουμε τους δήμους», είπε.

Χθες, από τη Ν.Δ. αντέδρασαν σφοδρότατα και στα βίντεο που διακινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ περί των υποτιθέμενων δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη υπέρ της επταήμερης εργασίας, παραπέμποντας, μάλιστα, και στη σχετική αντίδραση της Εφης Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής (Alpha). «Ενοχλημένη η κ. Αχτσιόγλου που καταρρίφθηκαν τα fake news της, αξίωσε εκ των υστέρων απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να αναμεταδώσουν το ψεύτικο μονταρισμένο βίντεο του Μαξίμου, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τάχα να απαντά σε επιχειρηματία για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Υπερθεματίζουμε του αιτήματος της κ. Αχτσιόγλου. Καλούμε και εμείς τα τηλεοπτικά κανάλια να προβάλουν όποια αποσπάσματα επιθυμούν από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς της Κω», αναφέρεται από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ., από το οποίο εκδόθηκε ανακοίνωση και για την υπόθεση Novartis, περιγράφοντας την ως «μια πρωτοφανή σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή