Οριστικό το διαζύγιο «Πράττω» – Κουμουνδούρου

Οριστικό το διαζύγιο «Πράττω» – Κουμουνδούρου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου επισημοποιήθηκε χθες, καθώς ήταν κοινό μυστικό πως εδώ και καιρό οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νίκου Κοτζιά ήταν στον πάγο. Με μια σκληρή ανακοίνωση, η κίνηση «Πράττω» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως φέρεται με εχθρότητα απέναντι στο κόμμα και ως εκ τούτου αποφασίζει οριστικά τη διακοπή της συνεργασίας τους και τη μη κάθοδο του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η ανακοίνωση με ιδιαίτερα επικριτικό λόγο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καταγγέλλει πως το «Πράττω» ήδη από τις 17 Ιανουαρίου είχε απευθύνει πρόταση στο κυβερνών κόμμα για ανανέωση της συνεργασίας, η οποία όμως «δεν απαντήθηκε επί μήνες». Στις αρχές Ιουνίου έγινε τελικά συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, η οποία δεν κατέληξε πουθενά, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του κόμματος», στις οποίες, επισημαίνεται ρητώς πως δεν συμπεριλαμβανόταν ο Ν. Κοτζιάς. Κατά πληροφορίες, το αίτημα της αντιπροσωπείας του «Πράττω» ήταν η συμμετοχή 10 με 15 προσώπων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας του «Πράττω» προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μεταφέρει αρμοδίως και θεσμικά τα όσα ανακοινώθηκαν δημοσίως, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για τις πρόσφατες «μετεγγραφές» του κόμματος. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με «ευλυγισία» τους «νεοαποκτηθέντες» και «συνεργαζόμενους», την ώρα που έδειξε «εχθρότητα» έναντι του «Πράττω». «Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και στις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια», υπογραμμίζεται. Αιχμή υπάρχει και για τις πρόσφατες επιλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τις οποίες «δεν είναι άμοιρες ευθύνης εκείνες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο που επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα και έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων». Η ανακοίνωση –και αυτό έχει τη σημειολογία του ενόψει της συνέχειας– έχει έντονο αριστερό χρώμα.

«Η Αριστερά» αναφέρεται χαρακτηριστικά «δεν είναι υπόθεση της μιας ή άλλης παρέας, που τη μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση». Σε άλλο σημείο σημειώνεται πως «το “Πράττω” παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης». Τέλος, ενόψει των εθνικών εκλογών το κόμμα καλεί τους φίλους του «να ψηφίσουν δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή