«Κλείδωσαν» οι λίστες ΣΥΡΙΖΑ

«Κλείδωσαν» οι λίστες ΣΥΡΙΖΑ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις υποψηφιότητες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο προεκλογικός αγώνας στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Οι ανακοινώσεις αφορούν την Α΄ Αθήνας, τις τρεις περιφέρειες της παλαιάς Β΄ Αθήνας, την Α΄ και Β΄ Πειραιά, αλλά και τις δύο περιφέρειες στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε επισήμως πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα, και αναμένεται η δημοσιοποίηση της τρίτης εκλογικής περιφέρειας στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα, αλλά και η αλλαγή φρουράς στη θέση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την Εφη Αχτσιόγλου να είναι η νέα πορτ παρόλ για την προεκλογική περίοδο. Στην Α΄ Αθήνας δεν υπήρξε κάποια έκπληξη σε σχέση με όσα ανέφεραν οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, καθώς κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, θα δώσουν τη μάχη του σταυρού. Υποψήφιοι θα είναι επιπλέον η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, η Μυρσίνη Ζορμπά, ενώ το ψηφοδέλτιο ενισχύουν οι Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Αννίτα Δεκαβάλλα, Σπύρος Δενδρινός, Μάγκυ Δούση, Αλεξάνδρα Κορωναίου, Βασίλης Κοτρωνιάς, Νίκος Λούβρος, Στούμπος Δημήτρης και Αννα Φιλίνη.

Στον βόρειο τομέα θα είναι υποψήφιοι ο ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τάσος Πετρόπουλος, η Αννέτα Καββαδία, η Ελένη Αυλωνίτου. Στον δυτικό τομέα αξιοσημείωτη είναι η κάθοδος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ θα είναι ακόμη υποψήφιοι ο Δημήτρης Βίτσας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Βασιλική Κατσιβάνου, η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Νίκος Τόσκας και ο Κώστας Στρατής. Στο ψηφοδέλτιο μπαίνει και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Στην Α΄ Πειραιά υποψήφιοι θα είναι ο Θόδωρος Δρίτσας, η Μαρία Ρεπούση, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και η Γεωργία Γεννιά. Στη Β΄ Πειραιά θα είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. Τον σταυρό θα διεκδικήσουν ακόμη ο Τρύφων Αλεξιάδης, η Τζένη Αρσένη, η Εύη Καράκωστα, η Νίνα Κασιμάτη. Στην Ανατολική Αττική θα είναι υποψήφιοι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιάννης Δέδες. Αντίστοιχα στη Δυτική Αττική θα πολιτευτούν ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο ξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας και ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Τάσος Κουράκης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, οι δύο υποψήφιοι με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης, ο Αλέξανδρος Τρινταφυλλίδης, αλλά και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε άλλους θα είναι υποψήφιοι ο Δημήτρης Μάρδας και ο Σωκράτης Φαμέλλος. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, που σήμερα στις 11.00 παραδίδει τη σκυτάλη στον υπηρεσιακό υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη, ανακοίνωνε μέσω της σελίδας του στο Facebook την κάθοδό του στη γενέτειρά του Μεσσηνία. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη προσπάθεια του «λίφτινγκ» που επιχειρεί άλλαξε και λογότυπο, στο οποίο η αξιοσημείωτη πινελιά είναι πως προστέθηκε και το μπλε χρώμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή