Αλ. Χαμενεΐ: Η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ

Αλ. Χαμενεΐ: Η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τεχεράνη δεν πρόκεται να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ», διαμήνυσε σήμερα ο ύπατος θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε παρουσία του προέδρου του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

«Λόγω της πικρής πρότερης εμπειρίας μας, δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε εκ νέου με τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Αλί Χαμενεΐ εκτίμησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι άξιος για να λάβει ένα μήνυμα από την Τεχεράνη «ούτε τώρα ούτε στο μέλλον», ενώ τόνισε ότι η υπόσχεση του Αμερικανού προέδρου να μην επιδιώξει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν είναι ψέμα. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε ότι ο Χαμενεΐ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση ούτε να αναπτύξει ούτε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. «Ο θρησκευτικός ηγέτης Χαμενεΐ σχολίασε ότι η χώρα δεν πρόκειται ούτε πρέπει να έχει ή να χρησιμοποιησει πυρηνικά», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έφθασε χθες στην Τεχεράνη για να μεσολαβήσει με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Την ίδια ώρα, μυστήριο επικρατεί με το «περιστατικό» των δύο πετρελαιοφόρων που έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν και εκκενώθηκαν ύστερα από SOS που εξέπεμψαν. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκρήξεις. Από την πλευρά του ο Ιάπωνας υπουργός Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπόρευμα που μετέφεραν τα δύο τάνκερ ήταν «ιαπωνικών συμφερόντων». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή