Το φόρεμα και τα χαμόγελα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας τους, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μετακίνηση πληθυσμού στη σύγχρονη ιστορία της Νότιας Αμερικής. Η πλειονότητα διασχίζει τα δυτικά σύνορα, προς την Κολομβία, η οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενεί κάτι λιγότερο από ενάμισι εκατ. πρόσφυγες. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται εγκατεστημένοι στην πόλη Ριοχάτσα, στις όχθες της Καραϊβικής, ένα μέρος γνωστό κυρίως μέσα από τα μυθιστορήματα του Μάρκες. Εκεί κατέφτασε την περασμένη εβδομάδα και η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, και πέρασε ένα διήμερο μιλώντας με τον κόσμο, με ανθρωπιστικές οργανώσεις και με την πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να βρεθεί μια λύση σε αυτή τη νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική.

Είναι μεγάλος ο πειρασμός να σχολιάσουμε ότι μια λευκή και απόλυτα προνομιούχα γυναίκα, καλοχτενισμένη, με το μακρύ της φόρεμα και τα κοσμήματά της, βρέθηκε ανάμεσα σε παιδιά ξυπόλυτα, που ζουν μετέωρα μέσα στη σκόνη, πριν επιστρέψει στην πολυτέλεια του Χόλιγουντ. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, η Τζολί πήγε μέχρι εκεί. Δεν την υποχρέωσε κανένας. Και, αν μη τι άλλο, χάρισε σε αυτά τα παιδιά ένα στιγμιαίο χαμόγελο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή