Πάνω από 11,5 εκατομμύρια τσιγάρα μέσα σε φορτίο «σανίδες-laminate»

Πάνω από 11,5 εκατομμύρια τσιγάρα μέσα σε φορτίο «σανίδες-laminate»

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο, που είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «σανίδες-laminate» και επρόκειτο να μεταφορτωθεί για άλλο ελληνικό λιμάνι με τελικό προορισμό άλλη βαλκανική χώρα.

Ο εν λόγω έλεγχος, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, διενεργήθηκε με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή DIAMPLO και του συστήματος X-RAY, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο εμπορευματοκιβώτιο.

Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά έντεκα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες τεμάχια τσιγάρων, οι αναλογούντες δασμοί και φόροι των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 2.430.000 ευρώ.

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του εμπορευματοκιβωτίου με το περιεχόμενό του, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του τελικού παραλήπτη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή