Γερμανία: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη δολοφονία στελέχους του κόμματος της Μέρκελ

Γερμανία: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη δολοφονία στελέχους του κόμματος της Μέρκελ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας συνελήφθη στη Γερμανία σε σχέση με τη δολοφονία ενός πολιτικού αξιωματούχου, που υποστήριζε ανοικτά τους πρόσφυγες, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές σήμερα, ενώ γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ύποπτος είχε διασυνδέσεις με την ακροδεξιά.

Ο 45χρονος άνδρας συνελήφθη χθες, Σάββατο, για τη δολοφονία, με μια σφαίρα στο κεφάλι, στις αρχές Ιουνίου του 65χρονου Βάλτερ Λίμπκε, προέδρου της περιφέρειας του Κάσελ (βορειοανατολική Φρανκφούρτη) και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, σημειώνουν σε μια κοινή ανακοίνωση η αστυνομία και οι εισαγγελείς.

«Η σύλληψη έγινε έπειτα από την ταυτοποίηση DNA και ο ύποπτος οδηγήθηκε το απόγευμα ενώπιον εισαγγελέα στο Κάσελ» αναφέρουν οι αρχές, που αρνούνται να σχολιάσουν τα πιθανά κίνητρά του.

Οι εφημερίδες Frankfurter Allgemeine Zeitung και Bild μετέδωσαν, εντούτοις, ότι ο ύποπτος «προέρχεται από την ακροδεξιά», χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή