Πρωτός με διαφορά ο Μπόρις Τζόνσον και στη δεύτερη ψηφοφορία για την ηγεσία των Τόρις

Πρωτός με διαφορά ο Μπόρις Τζόνσον και στη δεύτερη ψηφοφορία για την ηγεσία των Τόρις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξω από τον αγώνα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, που θα συνεχιστεί πλέον με πέντε υποψήφιους, μένει ο πρώην υπουργός για το Brexit, Ντομινίκ Ραμπ, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το όριο των 33 ψήφων (έλαβε τελικά 30) στη  σημερινή ημέρα διεξαγωγής της δεύτερης ψηφοφορίας των βουλευτών των Τόρις στον αγώνα για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ήρθε και σε αυτή την ψηφοφορία πρώτος με μεγάλη μάλιστα διαφορά – έλαβε 126 ψήφους (12 περισσότερους από την πρώτη ψηφοφορία) αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, με 46 ψήφους (3 περισσότερους).

Στον «επόμενο γύρο» πέρασαν ακόμα  ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, με 41 (τέσσερις περισσότερους), ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ, με 37 (18 περισσότερους), και τελευταίος ο υπουργός Εσωτερικών, Σάζιντ Τζάβιντ με 33 ψήφους (10 περισσότερους).

Απόψε το βράδυ αναμένεται η τηλεμαχία όσων θα απομείνουν στον αγώνα, με τη συμμετοχή και του Μπόρις Τζόνσον, που μέχρι τώρα απέφευγε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους συνυποψηφίους του. Το debate θα φιλοξενήσει το BBC και θα διευθύνει η δημοσιογράφος Έμιλι Μάιτλις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή