Ξεκίνησαν 4 μήνες νωρίτερα – και μόνο ηλεκτρονικά – οι κρατήσεις για την έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι» στο Λούβρο

Ξεκίνησαν 4 μήνες νωρίτερα – και μόνο ηλεκτρονικά – οι κρατήσεις για την έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι» στο Λούβρο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μουσείο του Λούβρου δέχεται από σήμερα, τέσσερις μήνες νωρίτερα, κρατήσεις για την εμβληματική έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι» για την 500ή επέτειο θανάτου του μεγάλου ζωγράφου της Αναγέννησης που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Οκτωβρίου. 

Λόγω της αναμενόμενης προσέλευσης, καμιά αγορά εισιτηρίων δεν είναι δυνατή στα ταμεία του μουσείου. Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη μόνο έπειτα από ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο www.ticketlouvre.fr. ώστε να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος και να πραγματοποιηθεί πιο άνετα η επίσκεψη.

«Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται για όλους τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ελεύθερη ή δωρεάν είσοδο στο Λούβρο», ανακοίνωσε το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως.

Οι πέντε πίνακες και τα 22 σκίτσα του Ντα Βίντσι που αποτελούν τη συλλογή του Λούβρου, θα περιλαμβάνονται σε σχεδόν 120 έργα (ζωγραφική, σκίτσα, χειρόγραφα, γλυπτά, αντικείμενα τέχνης) που προέρχονται από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μουσεία: Royal Collection, Βρετανικό Μουσείο, Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, Πινακοθήκη του Βατικανού, Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, Ινστιτούτο της Γαλλίας.

Η Τζοκόντα, ιδιοκτησία του γαλλικού κράτους, θα παραμείνει στην αίθουσα του Λούβρου όπου συνήθως εκτίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή