Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί: «Πολύς θόρυβος για το τίποτα»

Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί: «Πολύς θόρυβος για το τίποτα»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ξημερώματα ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο Παρίσι.

Ο διάσημος Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA συνελήφθη από τις αρχές της χώρας του με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Ο Πλατινί κατέθετε επί 15 ώρες για την υπόθεση στους εισαγγελείς και κατά την αποχώρησή του δήλωσε ότι δεν κατάλαβε για ποιον λόγο έγινε η σύλλληψη.

«Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι διόλου ευχάριστη. Πολύς θόρυβος για το τίποτα», είπε.

Ο Πλατινί είχε διατελέσει πρόεδρος της UEFA από το 2007, όταν είχε διαδεχθεί τον Λέναρτ Γιόχανσον, ως το 2015 μετά την ποινή αποκλεισμού του με κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια (αργότερα η ποινή του μειώθηκε στα τέσσερα έτη). Ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Πλατινί κέρδισε το Ballon d'Or τρεις φορές (1983, 1984, 1985), ενώ με την Εθνική Γαλλίας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 1984, μια διοργάνωση κατά την οποία βραβεύτηκε ως ο καλύτερος σκόρερ και παίκτης. Μετά την απόσυρσή του ως παίκτης, ο "Βασιλιάς", όπως ήταν το προσωνύμιο του, έγινε για τέσσερα χρόνια προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και αργότερα συνιδιοργανωτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα του το 1998.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή