Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (STAR) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην 12η τιμητική θέση του ίδιου  ψηφοδελτίου, θα βρίσκεται  ο σκηνοθέτης Κ. Μαρκουλάκης.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση εις βάρος της Κύπρου, η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Σε ΕΛΚ και Μέρκελ η στάση της Τουρκίας
«Η Tουρκία αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και επεσήμανε την ανάγκη τήρησης εθνικής γραμμής. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς».

Ευέλικτη δομή υπουργικού συμβουλίου
Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σφικτή και ευέλικτη δομή υπουργικού συμβουλίου», προσθέτοντας πως «σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναστροφή του επενδυτικού κλίματος, λέγοντας: «Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις» είπε και κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος. Τόνισε ότι τα επιτόκια δανεισμού έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας και ότι υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις «Είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας», σχολίασε.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ρυθμό διπλάσιο από το ΑΕΠ. «Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ», είπε και δεσμεύθηκε ότι «θα διατηρηθούν τα επιδόματα ενώ θα επανέλθουν και τα πολυτεκνικά επιδόματα».

Μίλησε μάλιστα για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις έως το 2020. «Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%». Η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας» διευκρίνισε.

Χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

Επανέλαβε ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών είπε ο κ. Μητσοτάκης, και ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

Τόνισε δε εκ νέου ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

O κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων.

Τέλος, ζήτησε ισχυρή εντολή σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής.

«Πρέπει να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού» σημείωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή