Τσίπρας: Το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί

Τσίπρας: Το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα  των ευρωεκλογών μπορεί να ανατραπεί επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Sport 24)

«Ήταν σαν να παίξαμε έναν αγώνα Ευρωλίγκα και τώρα πάμε να παίξουμε τελικό πρωταθλήματος. Φυσικά δημιουργείται μία ψυχολογία. Ωστόσο το έχω ξαναπεί ότι οι κάλπες θα είναι άδειες και θα γεμίσουν την Κυριακή 7 Ιουλίου. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Είναι μάχη, έχει δυσκολίες, αλλά έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό θα φανεί στην κάλπη. Είναι άλλος αγώνας. Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ, αλλά ακριβώς επειδή είναι άλλος αγώνας, επειδή πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν κάποιο μικρότερο κόμμα το αποτέλεσμα είναι ανοικτό. Σημείωσε ότι έχουμε δει τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας και εκτίμησε ότι "ο κόσμος που έστειλε ένα μήνυμα σε μας δεν θέλει να γυρίσει στην περίοδο Σαμαρά».

Αναφέρθηκε στις συντάξεις και στις περικοπές λέγοντας ότι "στη δική μας περίοδο δεν είχαμε μειώσεις συντάξεων. Είχαμε αυξήσεις. Μικρές αλλά αυξήσεις. Είχαμε την 13η σύνταξη και τη δώσαμε σε μόνιμη βάση. Κάθε συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει το εξής. Από την μία υπάρχει η προοπτική της σταθεροποίησης και να σταματήσουν οι περικοπές. Η άλλη εκδοχή είναι να περικοπούν δαπάνες εάν θέλουν να εφαρμόσουν μία λογική γενναίας μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Αυτιά ότι «δεν θα αλλάξω τίποτα το 2019 και θα περιμένω το 2020 να πείσω τους Ευρωπαίους, να πω σας έδωσα μεταρρυθμίσεις δώστε μου ελάφρυνση του χρέους». Αυτό που θα συμβεί είναι περικοπή στις δαπάνες, στα επιδόματα προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Δεν είμαι αρνητικός σε αυτά, αλλά από κάπου αλλού πρέπει να βρεις για να προχωρήσεις στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

-Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή