To VAR βλέπει, αλλά… η Βραζιλία δεν βλέπεται

To VAR βλέπει, αλλά… η Βραζιλία δεν βλέπεται

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λευκή ισοπαλία Βραζιλίας και Βενεζουέλας χθες τα ξημερώματα επιβεβαίωσε αφενός τα προβλήματα των διοργανωτών του 46ου Κόπα Αμέρικα στην τελική προσπάθεια, αφετέρου τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στη διοργάνωση αυτή ο βιντεοδιαιτητής (VAR).

Μετά το 0-0 με το Περού, η Βενεζουέλα απέσπασε το ίδιο αποτέλεσμα και από την οικοδέσποινα, στο Σαλβαδόρ, αφήνοντας ανοιχτό τον α΄ όμιλο σε κάθε έκβαση, σε συνδυασμό και με το 3-1 του Περού επί της Βολιβίας λίγες ώρες νωρίτερα.

Η Βραζιλία είδε δύο τέρματά της να ακυρώνονται σωστά ως οφσάιντ με τη χρήση του βίντεο, κι αυτό διότι ο άναρχος τρόπος εκδήλωσης επίθεσης έφερνε πολλούς παίκτες της στην περιοχή της «βινοτίντο», όπου έτρεχαν όλοι, ματαίως, να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Αναμενόμενη ήταν έτσι η έντονη αποδοκιμασία από την εξέδρα σε βάρος της εθνικής Βραζιλίας, που χωρίς τους Νεϊμάρ και Μαρσέλο έχει εμφανή προβλήματα δημιουργικότητας. Ηταν δε τέτοια η αρνητική διάθεση των Βραζιλιάνων φιλάθλων, που είχαν καλοπληρώσει για τις θέσεις τους, ώστε στο τέλος φώναζαν «όλε» σε κάθε μεταβίβαση των Βενεζουελάνων. «Καλωσήρθε το VAR, ζήτω το VAR», δήλωσε με ειλικρίνεια ο προπονητής της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ντουνταμέλ.

Με την αμφισβήτηση να έχει ήδη πλήξει και την Αργεντινή και τη Βραζιλία, η Ουρουγουάη καλείται απόψε να αποδείξει ότι έχει την πιο αξιόπιστη ομάδα αντιμετωπίζοντας στις 2 π.μ. την Ιαπωνία, στον μοναδικό αγώνα του 24ώρου για τη διοργάνωση. Η δεύτερη αγωνιστική θα κλείσει αύριο αργά το βράδυ με την αναμέτρηση της Χιλής με τον Ισημερινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή