Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα από τα καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού είναι η αναμενόμενη έκθεση στην Tate Modern του Λονδίνου αφιερωμένη στο έργο του Olafour Eliasson (φωτ.). Ο διάσημος 52χρονος δημιουργός από τον ευρωπαϊκό Βορρά θα αποκαλύψει τη νέα ατομική έκθεσή του από τις 11 Ιουλίου, έχοντας δημιουργήσει 40 νέες εγκαταστάσεις και διαδραστικά γεγονότα. Η τέχνη του διερευνά το χρώμα, τη φύση, τη γεωμετρία και τη σχέση πραγματικότητας και ψευδαίσθησης. Το 2003 είχε προκαλέσει αίσθηση πάλι στην Tate Modern, όταν πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες είχαν δει το «The weather project», τον φλογερό ήλιο του στην κοιλιά του μουσείου.

(…) Διάσημοι ράπερ και τραγουδιστές, όπως οι Cardi B., Bruno Mars, Camila Cabello, Travis Scott, HER και Stormzy, θα συμμετάσχουν στο νέο άλμπουμ του Εντ Σίραν, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Το άλμπουμ, που θα έχει τίτλο «No 6 Collaborations Project», θα κληθεί να καταρρίψει ένα σημαντικό ρεκόρ καθώς η προηγούμενη δουλειά του Σίραν, που κυκλοφόρησε το 2017, έκανε τις περισσότερες πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για εκείνη τη χρονιά.

(…) Στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 24/6, η Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», η οποία δημιουργήθηκε τον περασμένο χειμώνα έχοντας αποστολή να προβάλει το έργο του σπουδαίου δημιουργού. Στη συναυλία της Δευτέρας συμπράττουν δύο ξεχωριστές τραγουδίστριες, η Δήμητρα Γαλάνη, την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος ο Τσιτσάνης ως ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, και η Νατάσσα Μποφίλιου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή