Bατή κλήρωση για Ολυμπιακό με Πλζεν

Bατή κλήρωση για Ολυμπιακό με Πλζεν

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βικτόρια Πλζεν είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός στην πορεία του προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν χθες τυχεροί στην κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, καθώς απέφυγαν την Αϊντχόβεν, που σαφώς ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος από ό,τι η ομάδα από την Τσεχία.

Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα βρίσκεται στα τέλη Ιουλίου ο Ολυμπιακός και το πόσο έτοιμος θα είναι για το πρώτο κρίσιμο ευρωπαϊκό του ραντεβού, που ταυτόχρονα θα είναι και το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε πως θα είναι δύο ισορροπημένα ματς κόντρα στους Τσέχους, ενώ ανέφερε πως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να μπει στους ομίλους.

Τα δύο παιχνίδια με την Πλζεν θα διεξαχθούν στις 23 ή 24/7 στην Τσεχία και η ρεβάνς στις 30 ή 31/7 στο Καραϊσκάκη. Σε αντίθεση μάλιστα με τον Ολυμπιακό, οι Τσέχοι θα έχουν δώσει ήδη δύο επίσημα ματς για το πρωτάθλημα της χώρας τους.

Η Βικτόρια Πλζεν τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα Τσεχίας, έχοντας 78 βαθμούς. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τους «16», όπου αποκλείστηκε από την Μπάνικ Οστράβα. Πέρυσι είχε καταφέρει να βρεθεί στους ομίλους και μάλιστα κατόρθωσε να κάνει την υπέρβαση, καθώς, με αντιπάλους τη Ρεάλ, τη Ρόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τερμάτισε στην 3η θέση, συνεχίζοντας στους «32» του Γιουρόπα.

Εκεί αντιμετώπισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν και επικράτησε με 2-1 στον πρώτο αγώνα, στη ρεβάνς ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε.

Προπονητής της είναι ο 55χρονος Πάβελ Βρμπα, που έχει περάσει από τις Μπάνικ Οστράβα, Πούτσοβ, Ζίλινα, Εθνική Σλοβακίας (ως βοηθός), Πλζεν, Εθνική Τσεχίας, Ανζί και το 2017 επέστρεψε στην Πλζεν. Εδρα της είναι το Doosan Arena, που είναι χωρητικότητας 11.700 θεατών. Εγκαινιάστηκε το 1955 και το 2003 ανακαινίστηκε, αλλά και το 2011.

Στα μεταγραφικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Σερβία, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε συμφωνία με την Παρτιζάν για την απόκτηση του 19χρονου στόπερ Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η μεταγραφή του Μάρκοβιτς θα κοστίσει στον Ολυμπιακό 1,5 εκατ. ευρώ. Ο ύψους 1.84 μ. σέντερ-μπακ είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Σερβίας.

Τέλος, σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 της Βιτορούλ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλλιθέας και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αφού ήταν ματς προπονητικού χαρακτήρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Μάνο στο 29ο λεπτό και μόλις δύο λεπτά αργότερα έκαναν το 2-0 με τον Ποντένσε. Η Βιτορούλ μείωσε σε 2-1 στο 33ο λεπτό, σκορ το οποίο έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με τον Γκιγέρμε στο 58ο, με τη Βιτορούλ να μειώνει για το τελικό 3-2 στο 65ο λεπτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή