Αναστασίου: Βήμα παραπάνω στην Ευρώπη

Αναστασίου: Βήμα παραπάνω στην Ευρώπη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη μίλησε κατά τη χθεσινή του παρουσίαση από τον Ατρόμητο ο Γιάννης Αναστασίου. Αυτό που πέρυσι η ομάδα τού Περιστερίου δεν μπόρεσε να κάνει, καθώς αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Μπρεστ, δεχόμενη μάλιστα το γκολ που έκρινε το εισιτήριο στις καθυστερήσεις.

Τώρα στον Ατρόμητο παρουσιάζεται μία ακόμα ευκαιρία, καθώς, ναι μεν το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος είναι το πιο δύσκολο που θα μπορούσε να του τύχει, παρ’ όλα αυτά είναι στο δικό του χέρι αν θα προκριθεί ή όχι, καθώς θα αντιμετωπίσει στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τον νικητή του ζευγαριού Κρακόβια Κρακοβίας (Πολωνία) – Ντουνάισκα Στρέντα (Τσεχία).

Φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η ομάδα της Πολωνίας, η οποία είναι και η πιο παλιά στη χώρα της, με έτος ίδρυσης το 1906. Μπορεί το τελευταίο της πρωτάθλημα να το κατέκτησε το 1948 και να έχει ελάχιστες ευρωπαϊκές παρουσίες, είναι όμως μια ομάδα που διαθέτει έδρα που κάνει τη ζωή του κάθε αντιπάλου πολύ δύσκολη.

Η Ντουνάισκα Στρέντα, από την άλλη, έχει επίσης πολλά χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε το 1904), αλλά το μόνο της επίτευγμα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Τσεχοσλοβακίας το 1987.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 11 και 18/7 και όποια προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στις 25/7 και 1/8, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται στο Περιστέρι.

Λίγο πριν από την κλήρωση, ο Γιάννης Αναστασίου είχε παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιώργο Σπανό. Ο 47χρονος τεχνικός τόνισε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, διεκδικώντας εκ νέου το ευρωπαϊκό εισιτήριο, πρόσθεσε ότι έχει μάθει να δουλεύει μόνο υπό πίεση, ενώ έθεσε ως στόχο του ίδιου και των συνεργατών του να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σπανός επεσήμανε ότι ο Γιάννης Αναστασίου είχε όλο το «πακέτο» που ζητούσε για τον πάγκο της ομάδας και γι’ αυτό δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη όταν το όνομά του έπεσε στο τραπέζι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή