Υπό κατάληψη το κοινοβούλιο της Γεωργίας – Εθνικιστές ζητούν την απομάκρυνση Ρώσων βουλευτών (φωτογραφίες)

Υπό κατάληψη το κοινοβούλιο της Γεωργίας – Εθνικιστές ζητούν την απομάκρυνση Ρώσων βουλευτών (φωτογραφίες)

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησαν στην Τιφλίδα της Γεωργίας, οι εργασίες της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με κεντρικό θέμα «Η Συμβολή του Κοινοβουλευτισμού στην Κατανόηση των Σύγχρονων Κοινωνικό-Πολιτικών Φαινομένων».

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, περίπου 200 διαδηλωτές με επικεφαλής 10 εθνικιστές Γεωργιανούς βουλευτές, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και το κατέλαβαν, ζητώντας την απομάκρυνση της Ρωσικής αντιπροσωπείας, όχι μόνο από τη Συνέλευση αλλά και από τη χώρα.

Στη σύνοδο συμμετέχουν ορθόδοξοι βουλευτές από 35 χώρες, ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής είναι Ρώσος βουλευτής, ενώ ο γενικός γραμματέας, Έλληνας.

Υπό κατάληψη το κοινοβούλιο της Γεωργίας – Εθνικιστές ζητούν την απομάκρυνση Ρώσων βουλευτών (φωτογραφίες)-1

Την Ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν περίπου 20 άτομα. Ανάμεσά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η Ρωσική αντιπροσωπεία έχει φυγαδευθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονο αντιρωσικό κλίμα στη Γεωργία μετά τον πόλεμο του 2008, όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα, με αποτέλεσμα να αποσχιστούν η Νότια Οσετία αλλά και η Αμπχαζία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή