Το «μυστήριο» της ευχής πριν από την κάλπη

Το «μυστήριο» της ευχής πριν από την κάλπη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά το αρχιεπισκοπικό μέγαρο έχει γίνει «πέρασμα» διαφόρων πολιτευτών και σελέμπριτις; Ξεκίνησαν ο Βασ. Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού που επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και φωτογραφήθηκαν μαζί του για να πάρουν την ευχή του ενόψει του γάμου τους. Ακολούθησε το ζεύγος Τζώρτζογλου και χθες η Εμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου πέρασε τις πύλες της Αρχιεπισκοπής. Η υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. «ζήτησε την ευχή του Αρχιεπισκόπου και τον ενημέρωσε πως στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου η ίδια προτιμά να μην πραγματοποιήσει ομιλία, αλλά να διοργανώσει φιλανθρωπική συναυλία με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να φέρουν ρούχα, τα οποία θα προσφερθούν μέσω της Αρχιεπισκοπής σε όσους έχουν ανάγκη» όπως ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή.

Βεβαίως, δεν μας αφορά ο τρόπος με τον οποίο η υποψήφια επιθυμεί να γνωστοποιήσει στους πολίτες τις πολιτικές της θέσεις για να την ψηφίσουν. Εκείνη πιστεύει ότι μοιράζοντας ρούχα και… καταξιωμένους καλλιτέχνες, θα πείσει περισσότερους.

Το ερώτημα είναι η στάση του κ. Ιερωνύμου και του επιτελείου που τον συμβουλεύει σε προεκλογικές… υποδοχές. Σαφώς και ο Ιεράρχης μεριμνά για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, όπως θα υποστηρίξουν ορισμένοι, αλλά ας μη γελιόμαστε. Ο κ. Ιερώνυμος δίνει στους κακόπιστους πολιτικό στίγμα με τις επιλογές των προσώπων που υποδέχεται δημοσίως στην Αρχιεπισκοπή.

Εκτός κι αν ο Προκαθήμενος αποφασίσει να δεχθεί και να δώσει την ευχή του στις εκατοντάδες των υποψήφιων βουλευτών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν ουρές μέχρι την πλατεία Μητροπόλεως.

Σαν η Ελλάδα, τώρα που αχνοφαίνεται αλλαγή σελίδας μετά την πολυεπίπεδη κρίση, να αφήνει σε δημόσια θέα τις κακές συνήθειες του παρελθόντος που συνοψίζονται και στο «κομποσχοίνι στον καρπό, ουισκάκι και πούρο», πιστών, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών να εμπλέκεται σε ένα προεκλογικό παιχνίδι εντυπώσεων προκαλώντας απορίες σε πολλούς.

Σίγουρα δεν πρέπει να αγνοούμε τον… λίθο του αναμάρτητου, ωστόσο ας μη λησμονούμε επίσης το παιγνιώδες απόφθεγμα του Γούντι Αλεν ότι «το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή